Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Glutensiz Ananaslı Böğürtlenli Puding

Glutensiz Ananaslı Böğürtlenli Puding

Tarif: İlknur Balcı

Malzemeler:

355 gram süt

18 gram mısır nişastası

110 gram toz şeker

30 gram tereyağı

120 gram krema

1 paket vanilya

6 adet glütensiz cookie

Yarım ananas

150 gram böğürtlen

150 gram krem şanti (çırpılmış)

Hazırlanışı:

Süt, şeker, nişasta, vanilya bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonrasında ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyin. Hazırladığınız muhallebiyi mikserde çırparak soğutun. Ardından krema ekleyip yumuşak bir kıvam olana kadar çırpın. Böğürtlenin 50 gramını blender yardımıyla çektikten sonra krem şantiye ekleyin. Bardağa ilk olarak, kırılmış 1 adet cookie üstüne pişirilen vanilyalı muhallebiyi sıkın. Bir sıra ananas dizilin. Ananasların üzerine böğürtlenli krem şantiyi sıkın. Bir sıra böğürtlen dizip vanilyalı muhallebi ile tamamlayın.

#GlutensizAnanaslıBöğürtlenliPuding #glutensiztarifler #glutensiz #glutensizpuding #food #yummy #çölyak

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir