Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 34)

Tatlı Tarifleri

Havuçlu Kek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik)  Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …

Devamını oku »

Mercimek Mantısı

Tarif Danışmanı: Huriye ERSOY – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 1 kilo un 1 adet yumurta 3 su bardağı su (oda ısısında) 1 tatlı kaşığı tuz 500 gram yeşil mercimek Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler dağılmadan, diri kıvamda haşlamaya bırakın. Diri kıvamda haşladığınız mercimekleri süzüp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. …

Devamını oku »

Etsiz köfte

Yapım: Huriye Ersoy Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …

Devamını oku »

Soğanlı Ekmek

Yapım: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …

Devamını oku »

Fırında Mini Baget Ekmekler

(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet domates 1 adet yeşilbiber 4 dilim pastırma veya dana jambon 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Ekmeklerden bir …

Devamını oku »

Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti

Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan Etli Nohut (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı nohut, suda bekletilmiş 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gram kuzu veya dana eti 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı pul biber Su Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda …

Devamını oku »

Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası

(6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balık (tercihen beyaz etli) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı mısır unu 1,5 litre sıcak su Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler Birkaç yaprak kereviz 200 ml. krema Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz …

Devamını oku »

Etli Güveç

Fotoğraf: Hande Göksan  (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Tavada Tek Yufka Tatlısı

2-3 Kişilik Malzemeler: 1 adet hazır yufka 1 adet büyük boy elma 3-4 kaşık sultaniye üzüm Muhallebisi için: 1 su bardağı süt 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşı un 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine …

Devamını oku »

Kakaolu Dutlu Kek

Yapım: Özgür Bakır (6 Kişilik)  Malzemeler: 2 adet yumurta 150 gram öğütülmüş dut 150 gram fasulye unu 50 gram kakao 125 gram damla çikolata 1 paket kabartma tozu 1 şişe soda Hazırlanışı: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazlarını bir mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Ayrı bir kasede sodayı, öğütülmüş dutu, kakaoyu ekleyerek ağır bir tempoda karıştırın. Sonrasında yumurtaların sarılarını, …

Devamını oku »