Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kereviz Beğendi

Kereviz Beğendi

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz

Yarım limonun suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

Tuz

2 su bardağı süt

Taze çekilmiş karabiber

1 tutam muskat

1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca kerevizleri aktarın. Üzerini bir parmak geçecek kadar suyu tencereye dökün, tuzu serpin ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kerevizleri orta ateşte 25 dakika haşlayın.

Ayrı bir sos tenceresini de ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca tereyağını ve unu ekleyin. Çırpma teli yardımı ile sürekli çırparak kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz kerevizleri, tuzu, sütü ekleyin. Püre haline gelince taze çekilmiş karabiberi, rendelenmiş muskatı ve rendelenmiş eski kaşar peynirini ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. İsteğe göre et sotenin, tas kebabın veya ızgara etlerin yanında sıcak sıcak servis yapın.

#kerevizbeğendi #kereviz #kerevizlitarifler #food #yummy

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir