Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget

Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget

(1 Kişilik)

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK

Malzemeler:

Yarım baget ekmeği

1 adet büyük boy kırmızı soğan

1 tatlı kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı sıvı yağ

3-4 dilim pastırma

1 çorba kaşığı haşlanmış mısır

1 dal dereotu

100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri

Hazırlanışı:

Soğanı ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Soya sosunu ve küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Kıyılmış dereotu, haşlanmış mısır tanelerini ekleyip tatlandırın. Ekmeği boyuna ikiye kesin, üzerine rendelenmiş mozzarella peynirini serpin, üzerine de soğanlı-pastırmalı karışımı paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar ısıtın. Sıcak sıcak servis yapın.

#KırmızıSoğanlıvePastırmalıBaget #baget #pratiktarifler #atıştırmalıklar €pratik #food #yummy

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir