Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kızılcık Reçelli Kek

Kızılcık Reçelli Kek

Fotoğraf: Özgür BAKIR Prodüksiyon: Sevil YÜCEL

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 yumurta

1,5 çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

1 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilin

1 tatlı kaşığı chia tohumu

Kızılcık Reçeli için:

Malzemeler:

1 kilo taze kızılcık

1,5 kilo toz şeker

2 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Kızılcıkları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 10 dakika kaynatın. Kızılcıkları suyuyla birlikte (çekirdeklerini çıkartırken suyu akacaktır, bu suyu atmayın) ilave edin. Önce yüksek ateşte 3 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın ve hızlıca karıştırıp hemen ocaktan alın. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde, üzerine ince bir tülbentle örtüp oda ısısında 4-5 saat dinlendirin. Daha sonra temiz büyük bir kavanoza veya küçük kavanozlara aktarın. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Kek için; yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Zeytinyağını ve suyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son elenmiş unu, kabartma tozunu, chia tohumunu ve vanilyayı ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin. Hazırladığınız hamuru ortası delik küçük kek kalıplarına paylaştırın. 175 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca ortasındaki boşluklara reçel ilave edin.

#kızılcıkreçellikek #kızılcık #food #yummy #kek #cake #dessert #sonbaharlezzetleri

 

 

 

 

 

Tavsiye

ANKA – Yemek Birleştirir tarif kitabının lansmanı gerçekleşti

Jumbo’nun desteğiyle hazırlanan ANKA – Yemek Birleştirir tarif kitabının lansmanı, Aydan Üstkanat ve ekibinin kitaptaki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir