Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pırasa Dolması

Pırasa Dolması

Malzemeler:

1 kilo kalın pırasa

200 gram kıyma

Yarım su bardağı ince bulgur

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tutam maydanoz

1 tutam nane

Tuz, karabiber, pul biber

1 çay bardağı su

2–3 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Pırasaların beyaz kısımları uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydanoz, nane, salça, tuz ve baharatları yoğurun. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kenarına iç malzeme koyun. Muska şeklinde katlayarak tencereye dizin. Üzerine yeterince su ve tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın ve kısık ateşte pırasaları yumuşayana kadar pişirin, sıcak servis edin.

#pırasadolması #pırasa #dolma #anadolumutfağı #türkmutfağı #sonbaharlezzetleri #food #yummy

Tavsiye

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek  

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir