Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ispanaklı Gül Börek

Ispanaklı Gül Börek

Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:         

Börek Hamuru İçin:

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için)

Harcı İçin:

500 gram ıspanak

500 gram pazı

1 adet büyük boy soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

1 kase ufalanmış beyaz peynir veya lor peyniri

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Üzeri İçin:

2 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Harcı hazırlamak için ıspanak ve pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve irice doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra ıspanak ve pazıyı ilave edip sote edin.  Tuzunu, dolmalık fıstığı ve baharatını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın. İsteğe göre peynirini de ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Hamur için, öncelikle sıvı malzeme ile yumurtayı yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat kadar oda ısısında dinlendirmeye bırakın.

Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi yufkadan biraz daha küçük açarak aralarına eritilip ılınmış margarin sürün. Yufkayı ortadan ikiye kesin ve iç malzemeyi uzunlamasına yayın. Fırın tepsisine rulo şeklinde sararak yerleştirin. Yufkaların üzerini yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

#ıspanaklıgülbörek #gülbörek #ıspanaklıbörek #börek #çaysaati #kahvaltı #food #yummy

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir