Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 31)

Tatlı Tarifleri

Anne Pizzası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates sos için: (1 kavanoz sos için) 1 kilo domates 1 kahve …

Devamını oku »

Pudingli ve Çilekli Helva

(4 Porsiyon İçin) Malzemeler: 2 adet büyük boy kağıt helva 1 paket hazır puding Süt Taze çilek Hazırlanışı: Pudingi paket üzerinde verilen tarifteki süt miktarını yarım bardak azaltarak pişirin. Ocaktan alın. Arada bir çırparak pütürleşmeden soğumaya bırakın. Kağıt helvanın her ikisini de kırmadan enine ikiye ayırın. Her katın arasına incecik dilimlenmiş çilek ile pudingi paylaştırın. En son pudingi yayıp taze çilekle …

Devamını oku »

Batırık

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı kavrulup çekilmiş yerfıstığı 1 çay bardağı kavrulup çekilmiş susam 1 çay bardağı ince bulgur 4 adet büyük ve olgun domates 1 adet soğan 2 adet salatalık 2 yeşil biber 1 dolu kaşık biber salçası 1 limon 3 kaşık nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1/2 …

Devamını oku »

Üzümlü Jöle

Yapım:Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ (4 Kişilik) Malzemeler: 100 gram siyah üzüm 100 gram çekirdeksiz üzüm 400 ml üzüm suyu 6 adet yaprak jelatin 5 yemek kaşığı tozşeker Hazırlanışı: Üzümleri yıkayın. Siyah üzümleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Yarım çay bardağı kadar üzüm suyunu şeker ile ısıtın. Yumuşayan jelatinleri ilave ederek karıştırın. Kalan üzüm suyunu da …

Devamını oku »

Yoğurtlu Semizotu Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 demet semizotu 1 çay bardağı iri bulgur 3 diş sarımsak 2 bardak yoğurt 5 bardak su 2 adet acı kırmızıbiber 3 kaşık zeytinyağı Tuz (damak tadına göre) Hazırlanışı: Bir tavada ince doğranmış biberi 2 dakika kavurup bir kenara alın. Diğer tarafta, bulguru 5 bardak suda haşlayıp ılınması için …

Devamını oku »

Soğuk Yaz Domatesi Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 5 büyük olgun domates 3 salatalık 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 kırmızı soğan 1/4 demet maydanoz 1/4 demet nane 1/4demet dereotu 1/4 demet reyhan 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (3 kaşık nar ekşisi de olabilir) 1 limon suyu 4 kaşık zeytinyağı Tuz  Hazırlanışı: Dört adet domatesi rendeleyip …

Devamını oku »

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta

(2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru Orman meyvesi Kırmızı meyve marmeladı (böğürtlen, çilek, frambuaz)  Muhallebisi için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Muhallebisi için; Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında …

Devamını oku »

Pazılı Ayran Aşı Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 bardak haşlanmış nohut 2 bardak yoğurt 1 demet pazı 3 dış sarımsak 5 bardak su Hazırlanışı: Buğdayı güzelce yıkadıktan sonra suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama süresinin sonlarına doğru haşlanmış nohut da ekleyerek lezzetin karışmasını sağlayın. Altını kapatır kapatmaz içine ince kıyılmış pazı …

Devamını oku »

Ekmek Üstü Tatlı Lezzetler  

(4 Kişilik) Malzemeler: 4-5 dilim çok tahıllı ekmek 100 gram labne peyniri 1 şeftali 4-5 çilek 2 yemek kaşığı taze yaban mersini Birkaç dal taze nane Birkaç dal semizotu 1 küçük muz Tarçın, bal, badem kırığı, ceviz içi, chia tohumu Hazırlanışı: Şeftaliyi ve muzu dilimleyin, iyice ısıtılmış temiz ızgarada her iki tarafını kızartın. Kızarmış ekmeklerin üzerine labne sürün, ızgarada kızarttığınız meyveleri, …

Devamını oku »

Taze Vişneli Yaprak Sarma

(1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çukur bir kaba alıp …

Devamını oku »