Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İç Pilav

İç Pilav

Fotoğraf: Hande Göksan  – Yapım: Executive Chef Rafet İnce  –  Prodüksiyon: İnci Bak Tarif: Feyzan Özsinan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet büyük boy beyaz soğan

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tarçın

Tuz, karabiber, yenibahar

12-15 adet közlenmiş kestane

1 çay bardağı nar tanesi

Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilmiş kaynar suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün. Közlenmiş kestaneleri soyup nohut büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp ince kıyılmış soğanı, dolmalık fıstıkları ve pirinci kavurun. Sıcak et suyunu, tuzu, tarçını, kuş üzümünü ve baharatını ekleyerek tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, doğranmış kestaneleri ve nar tanelerini ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

#içpilav #pilav #yeniyıl #2022 #food #yummy #dessert

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.