Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

Tarif: Şef Deniz Ahmet Köse – Fotoğraf: Yağmur Dinç

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

20 ml ayçiçeği yağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet küçük boy beyaz soğan

1 adet küçük boy havuç

1 adet küçük boy kabak

200 gram arpa şehriye

1 kahve fincanı kuru Turna Yemişi

1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi

200 ml sıcak su

Taze çekilmiş deniz tuzu ve karabiber

Birkaç dal dereotu

Hazırlanışı:

Ayçiçeği yağını tencerede kızdırın, ardından tereyağını ekleyin. Eridikten sonra ince kıyılmış soğanı, küp doğranmış havuç ile kabakları ilave edin. 5 dakika sote edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. Renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kuru turna yemişlerini ilave edip 1 dakika daha kavurun. En son bezelye içini, sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilav piştikten sonra kıyılmış dereotu ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

#TurnaYemişliArpaŞehriyePilavı #turnayemişlitarifler #şehriyepilavı #pilav #food #yummy #dessert #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir