Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Turna Yemişli Yaprak Sarma

Turna Yemişli Yaprak Sarma

Tarif: Executive Şef Deniz Ahmet Köse

Fotoğraf: Yağmur Dinç

(4 Kişilik)

Malzemeler:

150 gram salamura asma yaprağı

100 ml zeytinyağı

200 gram pirinç

3 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı çam fıstığı (tepeleme)

2 yemek kaşığı kuru turna yemişi

1’er çay kaşığı tuz ve tarçın

Yarım çay kaşığı yenibahar

5-6 dal maydanoz, kıyılmış

150 ml. su

150 ml. turna yemişi suyu

Karabiber

Hazırlanışı:

Asma yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra, kaynayan suya atıp 2 dakika haşlayın. Tencerenin içinden süzgeç yardımı ile çıkartıp soğuk suya atın. Süzüp tezgahta bekletin. Pirinci nişastası çıkıncaya kadar birkaç kez yıkayıp süzün. Tencerede zeytinyağını kızdırın. Dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun ve ince kıyılmış soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayınca pirinci ekleyin. 1 dakika daha kavurup turna yemişlerini ilave edin. En son suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Hafif diri kıvamda piştikten sonra ocaktan alın. Baharatını, kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.

Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birkaç adet kuru turna yemişi ekleyin. Kenarlarını ortaya katlayın ve sıkıca bir rulo yapın. Pişireceğiniz tencerenin dibine büyük ve damarlı asma yapraklarından taban hazırlayın. Üzerlerine yaprakları dizin. Aralarına kuru turna yemişleri ve ince dilimlenmiş limon dilimleri yerleştirin. Sarmaların hizasına gelecek kadar su ve turna yemişi suyu ilave edin, 1-2 yemek kaşığı kadar da zeytinyağı gezdirin. Sarmaların üzerine ısıya dayanıklı düz bir tabak yerleştirin ki sarmalar pişerken dağılmasın. Tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, 35-40 dakika pişirin.

#TurnaYemişliYaprakSarma #yapraksarma #sarma #food #yummy #dessert #turnayemişi

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir