Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ispanaklı ve Kaymaklı Tart

Ispanaklı ve Kaymaklı Tart

Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır

(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:

250 gram tereyağı

4,5 su bardağı un

2 çorba kaşığı kaymak

1 paket kabartma tozu

Yarım limon suyu

Tuz

İç Malzeme:

500 gram ıspanak

1 su bardağı lor peyniri

Birkaç dilim çeddar peynir

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1,5 bardak süt

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Ispanakları yıkayıp süzün. Kıyılmış soğanı 1 çorba kaşığı kadar tereyağında kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Lor peynirini ve küçük küçük doğranmış çeddar peynirini ekleyip karıştırın.

Sosu için; tereyağını eritip unu kavurun. Sıcak sütü azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir sos elde edin. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazır. Hamur yoğurma kabında küp şeklinde kesilmiş tereyağını, unu, kaymağı, limon suyunu ve kabartma tozunu yoğurun. Hamuru yuvarlak tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hemen üzerine ıspanakları yayın, sosu dökün.  Tekrar fırında 40-45 dakika daha pişirmeye devam edin.

#ıspanaklıvekaymaklıtart #ıspanaklıtart #kaymaklıtart #tart #food #yummy #desset

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir