Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zencefilli ve Vişneli Kek

Zencefilli ve Vişneli Kek

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan

(8 Kişilik)

Malzemeler:

150 gram tereyağı

150 gram labne peyniri

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

300 gram toz şeker

4 adet yumurta

150 gram hazır kek unu

150 gram buğday unu

1 yemek kaşığı zencefil kurusu

1 kase dondurulmuş vişne

1 avuç file badem

Hazırlanışı:

Oda ısısında yumuşamış tereyağını, labne peynirini krem haline gelene dek çırpın. Şekeri ilave edin, birkaç dakika daha çırpın. Yumurtaları da teker teker ekleyerek karıştırın. Elenmiş unları, minik parçalara ayırdığınız zencefil kurusunu ve rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edin. Hamuru yağlanmış kek kalıbına veya küçük kek kalıplarına paylaştırın. Dondurulmuş vişneleri de hamurun içine ekleyin, hafifçe karıştırın. Üzerlerine file badem serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 45-60 (kalıplarınızın boyutlarına göre değişecektir) dakika pişirin.

#zencefillivevişnelikek #vişnelikek #zencefillikek #kek #çaysaati #food #yummy

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir