(4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı yabani pirinç 6 adet sakız enginar 1 su bardağı ceviz içi 1 adet avokado, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş 2 adet taze soğanın yeşil sapları, ince doğranmış 1/2 su bardağı kuru domates (yağda bekletilmiş), ince doğranmış 2 adet limonun suyu Sızma zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Enginarları dış yapraklarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. İçindeki tüylü kısmı bir …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Karadutlu Cheesecake
(4 Kişilik) Malzemeler: 150 gram karadut 150 gram labne peyniri 3 adet yumurtanın sarısı 80 gram toz şeker 200 gram krema 1 paket kakaolu pötibör bisküvi 100 gram tereyağı 3 adet yaprak jelatin Hazırlanışı: Karadutu blenderda püre haline getirin. Jelatinleri soğuk suda eritin. Karadut püresini ocakta bir taşım kaynatın. Suda bekleyen jelatinleri süzüp sıcak pürenin içine atın. Soğumaya bırakın. Yumurta …
Devamını oku »Merengli Sütlaç
(4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 100 gram pirinç 150 gram esmer şeker Mereng İçin: 2 yumurta akı 3 kahve fincanı esmer şeker 3 damla limon suyu Yarım tutam tuz Hazırlanışı: Pirinçleri 1 gün önceden ıslatın, yarısını az suda haşlayın. Diğer yarısını blenderdan geçirin, sübye yapın veya hepsini birden haşlayıp yapabilirsiniz. Sütü kaynatın, haşlanmış pirinci süte ilave edin. Kaynamasından itibaren …
Devamını oku »Kakaolu Pankek
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Saber Az (4 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker 2 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı kakao Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek İçin: Orman meyvesi, pudra şekeri Hazırlanışı: Pankek için; Tüm malzemeyi …
Devamını oku »Biber Kasesinde Karışık Kızartma
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet kırmızı top biber 2 adet sarı top biber 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet büyük patates 1 adet havuç Kızartmak İçin: 1 su bardağı ayçiçek yağı Yoğurtlu Sos İçin: 2 çay bardağı yoğurt 1 diş taze sarımsak Süslemek İçin: Taze kekik veya nane Hazırlanışı: Patlıcanı alacalı doğrayıp, tuzlu suda bekletin. 1 adet sarı …
Devamını oku »Közlenmiş Kapya Biberli ve Cevizli Makarna
(4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket ince kesme makarna 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 adet kapya biber 1 adet köy biberi Yarım demet maydanoz 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi Tuz, taze çekilmiş karabiber 1,5 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Fırında yumuşayıncaya kadar közleyin. 1 tatlı kaşığı tereyağında iri çekilmiş cevizleri 5 dakika …
Devamını oku »Soğan Dolması
Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan – Murat Erdoğan (8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük boy beyaz soğan 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 2 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık 1 küçük paket kuş üzümü 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber Yarım demet taze nane Yarım demet …
Devamını oku »Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek
Yapım: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç malzemesi için: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş …
Devamını oku »Pancarlı Kolay Tarhana
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo haşlanmış pancar 1 su bardağı süzme yoğurt 2-2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kaya tuzu Çorbanın Sunumu İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı Birkaç parça pancarlı tarhana Su Hazırlanışı: Pancarı püre haline getirin. Yoğurdu ve tuzu ekleyip unu azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini …
Devamını oku »Fırında Mantar
(4 Kişilik) Malzemeler: 10-12 adet büyük boy mantar 3-4 dal taze reyhan veya fesleğen 1 dal taze sarımsak 4-5 dal dereotu 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş keçi peyniri Hazırlanışı: Taze sarımsağı, dereotunu, reyhanı veya fesleğeni yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın. Rendelenmiş peynirleri kıyılmış yeşillikler ile birlikte harmanlayın. Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra göbek …
Devamını oku »