Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 31)

Tatlı Tarifleri

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek  

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri için: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Şef & Prodüksiyon & Styling: İnci ÜLGEN BOZYİĞİT -Fotoğraf: Hande GÖKSAN  – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 su bardağı pirinç/ yıkanmış 2 su bardağı su 3 büyük soğan/ küp doğranmış 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı/ pişirmek için 3 patlıcan/ büyük küp doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı/ kızartmak için Baharatlar: ½ tatlı kaşığı yenibahar ½ …

Devamını oku »

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet domates 4-5 adet sivri biber 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Yoğurtlu Tavuk

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo doğranmış tavuk eti 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 adet büyük boy patates 1 büyük kase süzme yoğurt 2 adet lavaş ekmeği Kızartmak için sıvı yağ Tuz, bir tutam zerdeçal Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 …

Devamını oku »

Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Dilim İçin) Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş) 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 3 paket kepekli bisküvi 100 gram tereyağı 200 ml. süt kreması 1 adet yumurta 2 adet yumurta akı Üzeri İçin: 1 küçük kase çilek 1 çay …

Devamını oku »

Erikli Smoothie

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (2 Kişilik) Malzemeler: 1 muz, kabuğu soyulup buzlukta dondurulmuş 1 şeftali, çekirdeği temizlenip buzlukta dondurulmuş 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 4 erik, çekirdeği temizlenip buzlukta dondurulmuş Üzeri İçin: 1 erik 2 tatlı kaşığı chia tohumu 2 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Buzlukta beklettiğiniz meyveleri ve yoğurdu mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene …

Devamını oku »

İrmikli ve Erikli Tatlı

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin Pelte İçin: 2 su bardağı kırmızı erik suyu 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı buğday nişastası Ayrıca: 2 paket yulaflı bisküvi 2 adet kırmızı erik Hazırlanışı: Sütü, irmiği ve şekeri …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Yapım: İnci Bak- Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik)  Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde …

Devamını oku »

Şeftalili  Puding

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (2 Kişilik)  Malzemeler: 1/2 litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 2 adet şeftali Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, …

Devamını oku »

Elmalı Strudel

Tarif: İlknur BALCI 4 – 6 Kişilik Malzemeler: Hamur için: 170 gram un 25 gram tereyağı (oda ısısında) 1 çay kaşığı tuz 90 ml. soğuk su 30 ml. yumurta  İçi için: Yarım kilo elma 40 gram toz şeker 80 gram tereyağı 80 gram kuru üzüm 80 gram fındık + ceviz 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede …

Devamını oku »
Deneme bonusu