Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeler: 1 kilo temizlenmiş taze enginar 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet havuç 12-15 adet arpacık soğan 1 çay kaşığı toz şeker ,Tuz Arpacık Soğanlı Enginar Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp temizlenmiş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Küçük küçük doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. iç malzemeyi ocaktan …
Devamını oku »Sebze Yemekleri
Lorlu Marul Sarması
Lorlu Marul Sarması Malzemeler: 20-25 yaprak yağlı marul (kırmızı lolorosso) 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı kaymak Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 1 çorba kaşığı tereyağ Lorlu Marul Sarması Hazırlanışı: Elinizin büyüklüğündeki marul yapraklarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Daha sonra süzün. Önce bulgurun üzerine sıcak sütü ekleyin. Şişmesi için 10 dakika bekletin. …
Devamını oku »Rezene Kavurması
Rezene Kavurması (2 Kişilik) Malzemeler 1 adet rezene kökü (saplarıyla) 2 dal pırasa 1 dal taze sarımsak 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tüm malzemeyi ince kıyıp (Ne kadar ince kıyarsanız o kadar çabuk pişecektir) bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirin. Bu …
Devamını oku »Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası
Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası (4 Kişilik) Malzemeler Sarımsaklı Kekikli Fırın Çeşnisi 1 kilo Brüksel Lahanası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Brüksel lahanalarını iyice yıkayın ve boyunca keserek ikiye bölün. Sarımsaklı kekikli fırın çeşnisini açarak bir fırın torbasına çeşniyi ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyin. Brüksel lahanalarını da fırın torbasına koyun. Torbanın ağzını büzüştürüp paketten …
Devamını oku »Pazıya Sarılı Sebze Terin
Pazıya Sarılı Sebze Terin Malzemeler: > 1 bağ pazı (iri yapraklı) > 1 adet orta boy kabak > 1 adet orta boy havuç > 1 adet köy biberi > 1 adet orta boy kemer patlıcan > 1 adet sarı Kaliforniya biberi > 1 adet kapya biber > 50 ml. soya sosu Kızartmak İçin: > Sıvı yağ > Susam yağı Hazırlanışı: …
Devamını oku »Sebzeli Kiş
Sebzeli Kiş Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 3,5 su bardağı un > 1 küçük kase yoğurt > 1 paket kabartma tozu > Yarım limonun suyu >Tuz Üzeri İçin: > 1 kahve fincanı doğranmış karnabahar > 1 kahve fincanı doğranmış pırasa > 1 kahve fincanı doğranmış sarı ve kırmızı kapya biber > 1 adet kabak (ince dilimlenmiş) > 1 adet …
Devamını oku »Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı
Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı Malzemeler: > 1 kilo istiridye mantarı >1 küçük kase küçük doğranmış renkli biber > Birkaç adet taze rezene dalı > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: İstiridye mantarları yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Üzerlerine küçük küçük doğranmış biberleri, yeşillikleri …
Devamını oku »Bulgurlu Sebze Yemeği
Bulgurlu Sebze Yemeği Malzemeler: > 2 adet soğan > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet havuç > 1 demet ıspanak > 4-5 yaprak pazı > 1 demet semizotu > Tuz, karabiber > 1 su bardağı su > 1 kahve fincanı bulgur Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp ay şeklinde doğranmış soğanları arada bir birkaç tatlı kaşığı su ekleyerek …
Devamını oku »Morel Soslu Sebzeli ve Rokfor Peynirli Barbunya
Morel Soslu Sebzeli ve Rokfor Peynirli Barbunya Malzemeler: > 150 gram barbunya > 10 gram havuç > 10 gram kırmızı, sarı biber > 10 gram rokfor peyniri > 50 gram tereyağı > 20 gram sıvı yağ > Akdeniz yeşilliği > 1 adet soğan > 10 gram morel mantarı > 30 gram krema > Sarımsak > Çeri domates > Roka > 10 gram …
Devamını oku »Kereviz Mücveri
Kereviz Mücveri Malzemeler: > 1 adet kereviz > 1 adet patates > 1 adet havuç > 3 adet yumurta > 2 çorba kaşığı un (tepeleme) > Yarım paket kabartma tozu > 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri > Yarım demet dereotu > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Kereviz Mücveri Hazırlanışı: Dereotlarını ince kıyın. Havucu, patatesi ve kerevizi geniş bir kabın …
Devamını oku »