Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 5)

Sebze Yemekleri

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 1 kilo közlenmiş patlıcan 1 küçük kase kiraz domates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 adet közlenmiş kapya biber 50 gram süzme peynir veya lor peyniri 2 adet salatalık Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon   Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı çukur bir kaba alın. Süzme peyniri, irice doğranmış kapya biberi, tuzu, kimyonu ve kabuğuyla …

Devamını oku »

Peynirli Kabak Dolması

Peynirli Kabak Dolması Malzemeler: 4 adet küçük boy Girit kabağı 50 gram beyaz peynir 50 gram süzme peynir 4-5 adet iri doğranmış ceviz içi 1 adet küçük boy haşlanmış patates 5-6 dal maydanoz 4 tatlı kaşığı zeytinyağı   Peynirli Kabak Dolması Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın. Kabakların üzerini kapak şeklinde kesin. İçini dolma oyacağı veya küçük bir tatlı kaşığı yardımı ile …

Devamını oku »

Soya Soslu ve Dereotlu Mantar

Soya Soslu ve Dereotlu Mantar Malzemeler: 1 kutu kültür mantarı 1 kahve fincanı soya sosu Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kimyon 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı   Soya Soslu ve Dereotlu Mantar Hazırlanışı: Kültür mantarlarını nemli bir bezle silin. Ayrı bir kapta soya sosunu, kimyonu, çok ince zar şeklinde doğranmış kırmızı soğanı ve zeytinyağını karıştırın. …

Devamını oku »

Nohutlu Kabak

Nohutlu Kabak Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut 4-5 diş sarımsak 2 adet büyük boy domates Tuz Nohutlu Kabak Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri zar şeklinde doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı şekerle …

Devamını oku »

Fırında Ispanaklı Tortilla

Fırında Ispanaklı Tortilla İçin Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 3-4 yaprak ıspanak 1 adet kırmızı soğan 1-2 çorba kaşığı ketçaplı sos (beyaz peynirli tortilla pizzada tarifi bulabilirsiniz) 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Sıvı yağı tencerede ısıtıp jülyen doğranmış kırmızı soğanı kavurun. Kıyılmış ıspanağı ilave edin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Tuzu ve …

Devamını oku »

Mısırlı Yeşil Fasulye Mücveri

Mısırlı Yeşil Fasulye Mücveri İçin Malzemeler: 250 gram yeşil fasulye 1 kase haşlanmış mısır 30-35 gram un 100 gram beyaz peynir 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 2 adet yumurta 50 ml. zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp tuzlu suda haşlayın. Uzunlamasına ince ince kesin. Maydanozu ince kıyın, sarımsakları ezin. Bir kapta yumurta, un, kıyılmış maydanoz, ufalanmış beyaz peynir, ezilmiş …

Devamını oku »

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar Malzemeler: 4-5 adet enginar 350 – 400 gram kuzu kuşbaşı 2 adet kırmızı biber 2 adet tatlı sivri biber Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri Limon Tuz, karabiber Çoban Kavurmalı Fırında Enginar Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış kuzu kuşbaşı etleri ince kıyılmış biberlerle birlikte teflon tavaya koyun. Eti, kendi yağı ile birlikte biberlerle arada bir çevirerek kavurun. Tuz, …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Dilimleri

Fırında Patlıcan Dilimleri Malzemeler: 2 adet topan patlıcan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 8-10 dilim taze kaşar peyniri Domatesli Sos İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 1 dal taze kekik 1 dal taze biberiye 1 adet soğan 1 adet konserve mısır (1 küçük kase kadar) Tuz, karabiber, zerdeçal Fırında …

Devamını oku »

Taze Bakla Dolması

Taze Bakla Dolması Malzemeler:  500 gram taze bakla (tercihen büyük boy) 1 adet soğan 150 gram kıyma 2 çorba kaşığı pirinç veya bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal dereotu 1 kahve fincanı zeytinyağı Taze Bakla Dolması Hazırlanışı: iç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Çok ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı kadar …

Devamını oku »

Izgara Sebzeler

Izgara Sebzeler Hazırlanışı: 2-3 adet renkli küçük biberleri, 2 adet boyuna kesilmiş küçük boy kırmızı soğanı, 2’şer adet boyuna bir parmak kalınlığında kesilmiş kabak ile patlıcanı 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Tuzu serpin. Sosu için; 1 paket labne peynirini, 2 diş havanda ezilmiş sarımsağı ve bir tutam kimyonu karıştırın. Izgara sebzeleri LAV Karen Kaseye aktarın, …

Devamını oku »