Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Lorlu Marul Sarması

Lorlu Marul Sarması

lorlu-marul-sarmasi

Lorlu Marul Sarması Malzemeler:

20-25 yaprak yağlı marul (kırmızı lolorosso)

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak süt

2 çorba kaşığı kaymak

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

1 çorba kaşığı tereyağ

Lorlu Marul Sarması Hazırlanışı:

Elinizin büyüklüğündeki marul yapraklarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Daha sonra süzün. Önce bulgurun üzerine sıcak sütü ekleyin. Şişmesi için 10 dakika bekletin. Tuzu, baharatını ve kaymağı ekleyip yoğurun. Sarmanın iç karışım malzemesi hazırdır. Marul yapraklarından bir tanesini tezgahın üzerine alın. 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemeden alıp marulun kenarına yerleştirin. Rulo şeklinde, yaprak sarma gibi sarıp haşlanmamış çiğ marul yapraklarıyla döşenmiş tencereye dizin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. En son küçük parçalar halinde doğranmış tereyağını sarmaların üzerine serpin, üzerini örtmeyecek kadar su ilave edin. Sarmalar pişerken dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla örtün. Tencerenin kapağını kapatın, önce orta ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 15 dakika çok kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın, isteğe göre tereyağında hafifçe kavrulmuş pul biberi sarmaların üzerine dökün. Sıcak veya ılık servis yapın.

Aklınızda bulunsun: Lorlu sarmayı marul yerine pazı ile de hazırlayabilirsiniz, bunun için pazıları kaynayan suyun içinde birkaç dakika haşlayıp soğuk suyun altında süzün. Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını da bıçakla kesin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir