Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Pazıya Sarılı Sebze Terin

Pazıya Sarılı Sebze Terin

53

Pazıya Sarılı Sebze Terin Malzemeler:

> 1 bağ pazı (iri yapraklı)

> 1 adet orta boy kabak

> 1 adet orta boy havuç

> 1 adet köy biberi

> 1 adet orta boy kemer patlıcan

> 1 adet sarı Kaliforniya biberi

> 1 adet kapya biber

> 50 ml. soya sosu

Kızartmak İçin:

> Sıvı yağ

> Susam yağı

Hazırlanışı:

İri yaprak ve yemyeşil seçtiğiniz pazı yapraklarını yıkayıp tuzlu suda sadece bir dakika haşlayın, yaprakları büzüşmeden soğuk suda bekletin. Patlıcanları yarım parmak kalınlığında soymadan uzunlamasına, kalan diğer sebzeleri de boyuna spagetti inceliğinde kesin. Kızartma tavasına sıvı yağ ve ısınmaya yakın 3-4 damla susam yağı ekleyin. Önce yeşil sebzeleri sonra diğerlerini hafif diri kalacak şekilde kızartın. Suda soğuyan pazı yapraklarını süzüp tezgaha alın, streç film yardımıyla yaprak sarma sarar gibi önce patlıcan dilimlerini sonra diğer sebzeleri eşit şekilde dizip sarın. Daha sonra dilediğiniz boyutta dilimleyin. Sos kaplarına soya sosu ekleyerek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir