İmambayıldı Malzemeler: • 4 adet kemer patlıcan • 2 adet soğan • 1-2 adet çarliston biber • 2 adet olgun domates • Tuz, taze çekilmiş karabiber • Bir tutam toz şeker • 4-5 adet hurma • Kızartmak için riviera zeytinyağı İmambayıldı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 …
Devamını oku »Sebze Yemekleri
Fırında Bamya
Fırında Bamya Malzemeler: 1,5 kilo bamya 500 gram soğan 2 kilo domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı tuz 6-7 yaprak taze fesleğen Fırında Bamya Hazırlanışı: Bamyaların uçlarını bir bıçak yardımı ile dikkatlice kesin. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Soğanları ay şeklinde, domatesleri de zar şeklinde …
Devamını oku »Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya
Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 adet büyük boy pembe domates 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 adet havuç Tuz Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Hazırlanışı: Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp barbunyaları süzgece aktarın. Tencereyi ocağın …
Devamını oku »Yaz Sebzeli Kepekli Pilav
Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha sonra …
Devamını oku »Cevizli Deniz Börülcesi
Cevizli Deniz Börülcesi Malzemeler: 2-3 bağ deniz börülcesi 4 – 5 diş ezilmiş sarımsak 100 ml. zeytinyağı 50 gram ceviz içi Taze çekilmiş karabiber Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Cevizli Deniz Börülcesi Hazırlanışı: Deniz börülcelerini yıkayıp önceden kaynatılmış bol suda haşlayın. Daha sonra buzlu soğuk suya aktarıp hemen çıkartın. Börülceleri kılçıklarından sıyırarak ayıklayın ve birkaç kez daha akan suyun altında …
Devamını oku »Enginar Kebabı
Enginar Kebabı İçin Malzemeler: 500 gram dana bonfile 4-5 adet enginar 10-12 adet arpacık soğan 350 ml. pancar suyu 200 gram tereyağı 3 diş sarımsak Tane karabiber, kekik 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam adaçayı Enginar Kebabı Hazırlanışı: Bonfileyi iri küpler halinde doğrayın. Marine etmek için taze kekiğe, ince kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağı ile birlikte karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabına …
Devamını oku »Portakallı Enginar
Portakallı Enginar (6 Kişilik) Portakallı Enginar İçin Malzemeler 6 adet enginar 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve) 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çay kaşığı şeker 1 adet portakal suyu 1 adet ince dilimlenmiş portakal (kabuksuz) Tuz 1 su bardağı su Portakallı EnginarHazırlanışı Havucu minik küp …
Devamını oku »Taratorlu Börülce Tarifi
Taratorlu Börülce (4 Kişilik) Malzemeler 500 gram taze börülce 3 dilim bayat ekmek içi Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı sirke 1 avuç ceviz 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Üzeri için ayrıca sızma zeytinyağı Hazırlanışı Tarator sosu için; Sarımsak ve cevizi havanda ezin. Ardından 3 dilim bayat ekmek içini ufalayın, ezerek karıştırmaya devam …
Devamını oku »Etli Taze Fasulye
Etli Taze Fasulye (4 Kişilik) Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler 250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et 750 gram kadar taze fasulye 3-5 baş sarımsak 2 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni) Etli Taze Fasulye Hazırlanışı Taze fasulyeyi …
Devamını oku »Kuru Börülce Piyazı
Kuru Börülce Piyazı Tarifi Kuru Börülce Piyazı İçin Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Kuru Börülce Piyazı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz …
Devamını oku »