Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Etli Taze Fasulye

Etli Taze Fasulye

taze-fasulye

Etli Taze Fasulye

(4 Kişilik)

Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler

250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et

750 gram kadar taze fasulye

3-5 baş sarımsak

2 adet orta boy soğan

2 adet büyük boy domates

1 yemek kaşığı domates salçası

Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı

Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni)

Etli Taze Fasulye Hazırlanışı

Taze fasulyeyi bir gün önceden zevkinize göre ayıklayarak, kesin ya da parçalayın. Suya koyun, böylece üzerindeki tarım artıklarından da kurtulmuş olursunuz.

Öncelikle büyük bir tencere içinde az sıvı yağ ile kuşbaşı doğranmış etleri atıp, orta ateşte önce mühürleyin. Suyunu bırakmaya başladığı anda tencerenin kapağını kapatarak altını biraz kısın. Et, suyunu çekene kadar pişirin.

Kişisel deneyimime göre, et ne kadar kısık ateşte ve uzun süre pişerse o kadar yumuşak olur.

Et suyunu çektiğinde bir küçük çay bardağı kadar su ilave ederek, tekrar kapağını kapatarak pişirmeye devam edin.

Etimiz pişerken, soğanları mümkün olduğunca küçük doğrayıp hazırlayın. Sonra domatesleri rendeden geçirip kalın kabuğundan ayırın. Sarmısakları dilerseniz ezin, dilerseniz benim yaptığım gibi küçük küçük dilimleyin.

Etimiz ikinci kere suyunu çektiğinde önce sarmısakları atıp biraz çevirin, sonra soğanları atın ve iyice karıştırarak kavurmaya devam edin.

Soğanlarla et birbiriyle özdeşleştiğinde suda beklettiğiniz taze fasulyeyi süzüp etin üzerine atmaya başlayın. Bu arada ateşi iyice açın. Etler ve fasulyeleri bir süre daha kavurmaya devam edin. Sonra rendelediğiniz domatesleri ve salçayı üzerine ekleyin. Baharatları ağız zevkinize göre ayarladıktan sonra üzerine dökün. Son olarak da fasulyenin biraz üstüne kadar su ilave ederek kaynayınca altını kısın.  25 -30 dakika fasulyelerin pişmesini bekleyin. Tuzunu en son ilave edin.

OKU ➤  Pesto Soslu Çipura

Eti başka yerde pişirip tencereye almayın, zira yemeğin en büyük lezzetini etin kendi suyunu bıraktığı tenceredeki karışımı verecektir. Eti kesinlikle tuzlamayın, sert olur.

Afiyet olsun…

#EtliTazeFasulye #EtliTazeFasulyeTarifi #EtliTazeFasulyeMalzemeler #EtliTazeFasulyeHazırlanışı #SebzeYemeğiTarifleri #TazeFasulye #YemekZevkiDergisi #YemekZevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir