Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya

kusuzumlu-ve-pembe-domatesli-barbunya

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Malzemeler:
1 kilo taze barbunya içi
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
2 adet büyük boy pembe domates
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 adet havuç
Tuz
Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Hazırlanışı:
Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp barbunyaları süzgece aktarın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca zeytinyağın üçte biri ile birlikte soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havuçları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Barbunyaları, tuzu, suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave edin. Karıştırın. Üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra orta ateşe alın. Tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika pişirin.

OKU ➤  Morel Soslu Sebzeli ve Rokfor Peynirli Barbunya

Tavsiye

Dondurmalı Pirinç Tatlısı

Barbunyalı Kapuska 1 adet küçük lahana 1 su bardağı barbunya 100 gram kıyma 1 adet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.