Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » İmambayıldı

İmambayıldı

imambayildi

İmambayıldı Malzemeler:
• 4 adet kemer patlıcan
• 2 adet soğan
• 1-2 adet çarliston biber
• 2 adet olgun domates
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• Bir tutam toz şeker
• 4-5 adet hurma
• Kızartmak için riviera zeytinyağı

İmambayıldı Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu suyun içinden çıkartıp iyice süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın. Kızgın yağda patlıcanları yumuşayıncaya kadar kızartın ve geniş bir tepsiye dizin. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Biber ve hurmaları, çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Soğanları ve biberleri birkaç kaşık sıvı yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve doğranmış hurmaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın. Karışımı önceden kızartmış olduğunuz patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerine isteğe göre taze kekik ve kiraz domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir