Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli

Puan ver

Untitled-1

Malzemeler:

> 1 kilo taze kayısı

> 750 gram toz şeker

> 1 adet limonun suyu

> 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Kayısıları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini  çıkarıp ikiye ayırın. Tencereye 2 bardak suyu  ve şekeri aktarın. Orta ateşte şeker eridikten  sonra 5 dakika kaynatın. Kayısıları ekleyin.  Kayısılar yumuşayıp reçel kıvamını alınca  limon suyunu ilave edin. 1 dakika sonra  ocaktan alın. Reçeli oda ısısında soğutup  sterilize edilmiş kavanozun içine aktarın.  Dilerseniz kabuksuz çiğ badem ilave ederek  reçelinizi tatlandırabilirsiniz. Kavanozun  ağzını sıkıca kapatın. Loş ve serin bir yerde  muhafaza edin.

OKU ➤  Çilek Marmeladı

Tavsiye

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!

Puan ver Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su! Türkiye’nin doğusundan batısına kadar birçok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz