Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Balkabağı Reçeli

Balkabağı Reçeli

recelMalzemeler:

• 1 kilo balkabağı
(temizlenmiş)
• 1 kilo toz şeker
• 4 çay bardağı su
• 2 dal tarçın kabuğu
• 2 adet karanfil tanesi

Balkabağı Reçeli Hazırlanışı: Temizlenmiş balkabağını küçük küpler halinde doğrayın. 1 kilo şekeri, tarçın kabuğunu, karanfil tanesini ve 4 çay bardağı suyu geniş bir tencereye aktarın. Şeker eriyip şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dakika kaynatın. Küpler halinde doğradığınız balkabaklarını yoğun kıvama gelmiş kaynayan şerbetin içine ilave edin. 30 dakika en kısık ateşte pişirin. Reçeli ocaktan almaya birkaç dakika kala 1 çay kaşığı limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin, çünkü reçel yapımının en önemli püf noktası reçeli ocaktan almaya birkaç dakika kala meyvenin miktarına göre limon ilavesidir. Bunun
için 1 kilo reçele 1 çay kaşığı limon suyu yeterli olacaktır. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

OKU ➤  Kim korkar glütenten!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir