Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Balkabağı Reçeli

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2014
in Reçel Tarifleri
478 15
0
Balkabağı Reçeli
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

recelMalzemeler:

• 1 kilo balkabağı
(temizlenmiş)
• 1 kilo toz şeker
• 4 çay bardağı su
• 2 dal tarçın kabuğu
• 2 adet karanfil tanesi

Balkabağı Reçeli Hazırlanışı: Temizlenmiş balkabağını küçük küpler halinde doğrayın. 1 kilo şekeri, tarçın kabuğunu, karanfil tanesini ve 4 çay bardağı suyu geniş bir tencereye aktarın. Şeker eriyip şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dakika kaynatın. Küpler halinde doğradığınız balkabaklarını yoğun kıvama gelmiş kaynayan şerbetin içine ilave edin. 30 dakika en kısık ateşte pişirin. Reçeli ocaktan almaya birkaç dakika kala 1 çay kaşığı limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin, çünkü reçel yapımının en önemli püf noktası reçeli ocaktan almaya birkaç dakika kala meyvenin miktarına göre limon ilavesidir. Bunun
için 1 kilo reçele 1 çay kaşığı limon suyu yeterli olacaktır. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Tags: balkabağıreçel
Previous Post

Ekmek Pizzası

Next Post

Damla Çikolatalı Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki