Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler:

> 1 kilo taze böğürtlen

> 1 kilo toz şeker

> 1 adet çubuk tarçın

> Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra süzün. Süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Oda ısısında bu şekilde 3-4 saat kadar bekletin. Daha sonra ateşin üzerine alın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza dökün. Tarçın çubuğunu da kavanozun içine, reçellerin arasına yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatıp loş ve serin bir yerde muhafaza edin.

OKU ➤  Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Tavsiye

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su! Türkiye’nin doğusundan batısına kadar birçok ilde kavurucu …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir