Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 16)

Pratik Yemekler

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler 1 kilo kemer patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet çarliston biber 2 adet büyük domates Yarım su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı zeytinyağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı …

Devamını oku »

Kabak Cacığı

Kabak Cacığı İçin Malzemeler:  2 adet orta boy kabak 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım demet  dereotu Tuz, pul biber (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan …

Devamını oku »

Pazılı Ekşili Kuzu

Pazılı Ekşili Kuzu İçin Malzemeler: • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı • 2 bağ pazı • 250 gram haşlanmış nohut • 350 gram yoğurt • 2 adet limon • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 demet taze nane • 1 adet yumurta Hazırlanışı: Önce kuzu etlerini yumuşayana kadar suda haşlayın. Bir kap içerisinde yoğurt, un, …

Devamını oku »

Kırmızı Biberli Şakşuka

Kırmızı Biberli Şakşuka için Malzemeler: 10 adet kapya biber 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates Kızartmak için sıvı yağ (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Kızgın yağın içine atın, en fazla bir dakika sonra çıkartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. İç malzemesi için …

Devamını oku »

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek İçin Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Ispanaklı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber  Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı (1 küçük tepsi için )  Hazırlanışı: Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar İçin Malzemeler: 4 adet enginar 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates Yarım su bardağı bezelye 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 adet portakal 1 çay bardağı zeytinyağı Dereotu (4 Kişilik)  Hazırlanışı Küp küp doğradığınız havuçları arpacık soğanla birlikte kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra enginarları, içine atıp portakal ve limonu sıktıktan sonra üzerlerini geçecek …

Devamını oku »

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Malzemeler: 150 gram kırmızı fasulye (konserve) 2 bağ taze yapraklı pazı 3 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı mısır dövmesi yada pirinç 1 adet limon 2-3 diş sarımsak 2 adet orta boy domatesin suyu 3 adet kapya biber Tuz, karabiber 50 ml. sıvı yağ 25 ml. zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Kırmızı Fasulyeli …

Devamını oku »

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası  (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …

Devamını oku »

Soslu Top Köfte

Soslu Top Köfte İçin Malzemeler; Yarım kilo kıyma 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı galeta unu 2 adet yumurta 1 fincan süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kimyon Yenibahar Tuz Ayçiçek yağı (kızartmak için) Sosu İçin: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı Bir …

Devamını oku »

Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı 1 demet taze soğan 2 çay bardağı un Yarım demet dereotu Yarım demet nane Yarım demet maydanoz 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı pul biber 1 kahve fincanı zeytinyağı (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları çukur bir kabın içine rendeleyin. …

Devamını oku »