Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Puan ver

reyhanl_-derotlu-ayran_yemek_zevkiReyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı İçin Malzemeler:

500 gram yoğurt

2 su bardağı su

Yarım demet dereotu

3 dal taze reyhan

1,5 çay bardağı haşlanmış buğday

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı haspir otu

1 çorba kaşığı haşhaş tohumu

(4-6 Kişilik)

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Hazırlanışı:

Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, haşhaş tohumunu, dereotunu, haşlanmış nohut ve buğdayı ilave edin. İyice karıştırın. En son haspir otunu ekleyin. İsteğe göre buz ilave ederek servis yapın.

 

OKU ➤  Zeynep Fidan'dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir