Hurmalı Fıstık Ezmesi Hazırlanışı: Bir su bardağı ayıklanmış kabuklu fıstığı tavada yağı çıkana kadar hafif hafif kavurdum. Akşamda suda ıslattığım büyük boy hurmalarımın suyunu süzdüm ve kabuklarını soydum. Ve fıstıklar ile hurmaları rondoda iyice ezdim. Ardından 1 tatlı kaşığı bal daha ekleyerek biraz daha tatlandırdım. En son tekrar rondodan geçirdim. Hazırladığım bu nefis hurmalı fıstık ezmesini eğlenceli bir kavanoza aktardım
Devamını oku »Pratik Yemekler
Mermer Kek
Mermer Kek İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 200 gram toz şeker Bir tutam tuz 1 paket vanilya 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ 1 çay bardağı su 200 gram un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı ince çekilmiş badem (un halinde) 2 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı süt Hazırlanışı: Yumurtaları bir tutam tuz, şeker ve vanilya ile …
Devamını oku »Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı İçin Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu (4-6 Kişilik) Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. …
Devamını oku »Kuzu Kulaklı Kısır
Kuzu Kulaklı Kısır İçin Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru reyhan 4 çorba kaşığı nar ekşisi 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 demet kuzu kulağı 10 dal frenk soğanı Yarım demet nane Birkaç yaprak marul Kuzu Kulaklı Kısır Hazırlanışı: Geniş bir …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu Havuç
Süzme Yoğurtlu Havuç İçin Malzemeler: 3-4 adet büyük boy havuç 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 200 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak Tuz (4 Kişilik) Süzme Yoğurtlu Havuç Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup irice rendeleyin. Havuçların kabuğunu soyup irice rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş havucu, …
Devamını oku »Mücver
Mücver İçin Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet yumurta 1 çay bardağı galeta unu 3-4 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 1 adet patates Tuz, karabiber, pul biber Kızartmak için sıvı yağ 1 kase süzme yoğurt 3 çorba kaşığı tatlı lor peyniri (4 Kişilik) Mücver Hazırlanışı: Patatesi haşlayıp kabuğunu soyduktan sonra irice rendeleyin. Kabağı yıkayıp kabuğunu soymadan aynı şekilde irice rendeleyin. Yumurtaları, …
Devamını oku »Soğanlı Mahlepli Çörek
Soğanlı Mahlepli Çörek İçin Malzemeler: 1 adet yumurta 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Ay çekirdeği içi (1 Tepsi İçin) Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve …
Devamını oku »Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya İçim Malzemeler: 500 gram barbunya 1 adet soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı silme toz şeker 7-8 dal maydanoz 1 adet yeşil biber 1 adet …
Devamını oku »Zeytinyağlı Taze Barbunya
Zeytinyağlı Taze Barbunya İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 adet küp doğranmış domates 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz (4 Kişilik) Zeytinyağlı Taze Barbunya Hazırlanışı: Kıyılmış soğanı ve irice doğranmış havucu 2-3 …
Devamını oku »Kıymalı Sebze Dolma
Kıymalı Sebze Dolma İçin Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet patlıcan 300 gram kıyma 4 adet orta boy soğan Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı pirinç Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Salçalı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 ml. sıcak su Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin: 4 diş sarımsak 1 çorba …
Devamını oku »