Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 90)

Tarifler

Chia Tohumlu Puding

Chia Tohumlu Puding Malzemeler: Yarım su bardağı chia tohumu 1,5 su bardağı Hindistan cevizi veya inek sütü 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 3 yemek kaşığı nar tanesi   Chia Tohumlu Puding Hazırlanışı: Chia tohumlu puding yapmaktan daha kolay bir şey yoktur. Tohumları Hindistan cevizi sütüyle karıştırıp 20 dakika bekleyin. İşte pudinginiz hazır! Bundan sonra yapmanız gereken, sadece frambuaz ve nar …

Devamını oku »

Közlenmiş Sebzeli Biftek

Közlenmiş Sebzeli Biftek  Malzemeler: 140 gram biftek 1 çay kaşığı zeytinyağı 4 adet mantar 1 adet sarı biber 1 adet domates Birer tutam tuz ve karabiber   Közlenmiş Sebzeli Biftek Hazırlanışı: Etiniz derin dondurucudaysa çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bırakın. Bifteği pişirmeden önce tuzla tatlandırın. Bir çay kaşığı yağı tavaya dökün ve bifteği pişirmeye başlayın. Sebzeleri etin yanına dizin. …

Devamını oku »

Karabuğday Salatası

Karabuğday Salatası Malzemeler: 1 su bardağı karabuğday 3 su bardağı su 2 adet domates, küp küp doğranmış Yarım su bardağı roka, ince doğranmış 1/3 su bardağı nane yaprağı, ince doğranmış Yarım sarı biber, zar şeklinde doğranmış 1 su bardağı salatalık, küp doğranmış 1 su bardağı haşlanmış nohut Sosu İçin: Yarım limonun suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar …

Devamını oku »

Kinoalı Muffin

Kinoalı Muffin Malzemeler: 1 su bardağı çekilmiş yulaf 1 su bardağı kinoa 1 su bardağı badem sütü veya inek sütü 2 adet büyük muz 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet portakalın suyu 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı taze frambuaz   …

Devamını oku »

Cevizli Deniz Börülcesi

Cevizli Deniz Börülcesi Malzemeler: 2-3 bağ deniz börülcesi 4 – 5 diş ezilmiş sarımsak 100 ml. zeytinyağı 50 gram ceviz içi Taze çekilmiş karabiber Yarım limonun rendelenmiş kabuğu   Cevizli Deniz Börülcesi Hazırlanışı: Deniz börülcelerini yıkayıp önceden kaynatılmış bol suda haşlayın. Daha sonra buzlu soğuk suya aktarıp hemen çıkartın. Börülceleri kılçıklarından sıyırarak ayıklayın ve birkaç kez daha akan suyun altında …

Devamını oku »

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Malzemeler: 5 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 5-6 yaprak kurutulmuş domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı badem içi 4/5 su bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, nane, yenibahar   Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Hazırlanışı: Tencerede zeytinyağının yarısını …

Devamını oku »

Erik Dolması

Erik Dolması Malzemeler: 500 gram yeşil erik 200 gram pirinç Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 paket dolmalık fıstık 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan   Erik Dolması Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğradıktan sonra tencerede zeytinyağının yarısı ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıkların rengi değişene kadar kavurmaya devam …

Devamını oku »

Kesme Tepsi Şac Oruğu

Kesme Tepsi Şac Oruğu Malzemeler: 400 gram karışık dana ve kuzu kıyması (tercihen orta yağlı) 750 gram ince bulgur (tercihen koyu renk olandan) 100 gram kıyılmış soğan 60 gram tereyağı 120 gram çekilmiş ceviz içi 30 gram zeytinyağı 70 gram tatlı biber salçası 1 demet maydanoz 40 gram un Yeteri kadar pul biber, kimyon, nane ve tuz   Hazırlanışı: Köftenin iç …

Devamını oku »

Akıtma Sakız Böreği

Akıtma Sakız Böreği Malzemeler: 150 gram dana ve 150 gram kuzu kıyması (tercihen orta yağlı) 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak Tuz, karabiber Birer tutam maydanoz, fesleğen 15 gram toz tarçın Taze baharat 100 gram çekilmiş ceviz içi 70 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri Krep İçin: 200 gram un 40 gram sıvı yağ 1 adet yumurta Ilık su …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Malzemeler: 1 litre süt 200 gram toz şeker 80 gram tereyağı 80 gram un 50 gram Hindistan cevizi 150 gram ekmek kadayıfı 150 gram kırmızı orman meyveleri 100 gram kaymak 8 parça gümüş yaprak (isteğe göre)   Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Hazırlanışı: Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını (40 gr) yağı eritin. Unu ekleyip 4,5 dakika kavurun. …

Devamını oku »