Simit Melemeni Malzemeleri: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …
Devamını oku »Tarifler
Bulgurlu Yaprak Sarması
Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri: İÇİNDEKİLER ÖLÇÜ GRAM Asma Yaprağı …… 150-200 Duru Pilavlık Bulgur 2 Su bardağı 300 Su 4 Su Bardağı 800 Nane 1 Yemek Kaşığı 1,5 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı 2 Pul biber 2 Tatlı Kaşığı 4 Zeytin Yağı ½ Su Bardağı 100 Salça 2 Yemek Kaşığı 20 Tuz 2 …
Devamını oku »Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi
Malzemeler: 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı beyaz peynir Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak 1 çay kaşığı kadar tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Karabiber Hazırlanışı: Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine …
Devamını oku »Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile
Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …
Devamını oku »Şekersiz Mürdüm Eriği Hoşafı Tarifi
Malzemeler: 6 adet mürdüm eriği Yarım litre su 2 yemek kaşığı bal Hazılanışı: 6 adet mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini çıkardım ve ikiye ayırdım. Yarım litre suda 7-8 dakikakadar pişirdim. Ilınınca içine 2 yemek kaşığı bal ekledim ve ağzı kapalı kavanoz ile buzdolabına kaldırdım.
Devamını oku »Peru Mutfağından Levrek Ceviche Tarifi
Malzemeler: 15 gram levrek Çeyrek ananas Çeyrek avokado Yarım kırmızı soğan 5 dal taze kişniş Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 1 çay kaşı lime limon rendesi 4 adet küçük boy çeri domates 3 dal taze soğan Sos İçin: Yarım çay bardağı zeytinyağı Damak tadına göre deniz tuzu yoksa normal tuzda olur 1 çay …
Devamını oku »Fırında Tahinli Patates
Fırında Tahinli Patates Malzemeler: 1 kilo patates 1 adet büyük boy soğan 2 adet yumurta 1 kahve fincanı tahin 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, dereotu) 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber Fırında Tahinli Patates Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyip geniş bir kaba alın. Soğanı …
Devamını oku »Balık Kokoreç
Balık Kokoreç Malzemeler: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 adet salçalık kırmızı biber 1 adet çarliston biber 3 adet domates Tuz, kekik, pul biber, karabiber, sebze çeşni 700-800 gr levrek veya minekop Yarım demet maydanoz Balık Kokoreç Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizledikten sonra da küp küp doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı …
Devamını oku »Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1 su bardağı zeytinyağı 2-3 adet tarçın çubuğu 5-6 diş sarımsak 1 adet büyük boy soğan 4 adet domates 1 çay bardağı domates püresi (hazır satılanlardan) 1 kahve fincanı kuşüzümü 2 adet havuç 1 adet et bulyon Tuz Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu …
Devamını oku »Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı
Malzemeler: 180 gram somon 10 gram parmesan peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 20 gram taze soğan 10 gram kapari 25 gram tereyağı 40 gram kiraz domates 3 adet kuru domates 1 adet patates Tuz Karabiber 1 diş sarımsak 3 yaparak fesleğen 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: 1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal yardımı ile taneli kalacak şekilde …
Devamını oku »