Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 86)

Tarifler

Simit Melemeni Tarifi

Simit Melemeni Malzemeleri: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Bulgurlu Yaprak Sarması

Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri: İÇİNDEKİLER                                 ÖLÇÜ                               GRAM Asma Yaprağı                                ……                                      150-200 Duru Pilavlık Bulgur                  2 Su bardağı                         300 Su                                                   4 Su Bardağı                          800 Nane                                              1 Yemek Kaşığı                       1,5 Karabiber                                     1 Tatlı Kaşığı                            2 Pul biber                                       2 Tatlı Kaşığı                           4 Zeytin Yağı                                   ½ Su Bardağı                         100 Salça                                             2 Yemek Kaşığı                        20 Tuz                                                2 …

Devamını oku »

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

  Malzemeler: 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı beyaz peynir Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak 1 çay kaşığı kadar tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Karabiber Hazırlanışı: Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine …

Devamını oku »

Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile

Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …

Devamını oku »

Şekersiz Mürdüm Eriği Hoşafı Tarifi

Malzemeler: 6 adet mürdüm eriği Yarım litre su 2 yemek kaşığı bal Hazılanışı: 6 adet mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini çıkardım ve ikiye ayırdım. Yarım litre suda 7-8 dakikakadar pişirdim. Ilınınca içine 2 yemek kaşığı bal ekledim ve ağzı kapalı kavanoz ile buzdolabına kaldırdım.

Devamını oku »

Peru Mutfağından Levrek Ceviche Tarifi

Malzemeler: 15 gram levrek Çeyrek ananas Çeyrek avokado Yarım kırmızı soğan 5 dal taze kişniş Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 1 çay kaşı lime limon rendesi 4 adet küçük boy çeri domates 3 dal taze soğan Sos İçin: Yarım çay bardağı zeytinyağı Damak tadına göre deniz tuzu yoksa normal tuzda olur 1 çay …

Devamını oku »

Fırında Tahinli Patates

Fırında Tahinli Patates Malzemeler: 1 kilo patates 1 adet büyük boy soğan 2 adet yumurta 1 kahve fincanı tahin 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, dereotu) 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber Fırında Tahinli Patates Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyip geniş bir kaba alın. Soğanı …

Devamını oku »

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Malzemeler: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 adet salçalık kırmızı biber 1 adet çarliston biber 3 adet domates Tuz, kekik, pul biber, karabiber, sebze çeşni 700-800 gr levrek veya minekop Yarım demet maydanoz Balık Kokoreç Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizledikten sonra da küp küp doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı …

Devamını oku »

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1 su bardağı zeytinyağı 2-3 adet tarçın çubuğu 5-6 diş sarımsak 1 adet büyük boy soğan 4 adet domates 1 çay bardağı domates püresi (hazır satılanlardan) 1 kahve fincanı kuşüzümü 2 adet havuç 1 adet et bulyon Tuz Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu …

Devamını oku »

Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı

Malzemeler:  180 gram somon 10 gram parmesan peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 20 gram taze soğan 10 gram kapari 25 gram tereyağı 40 gram kiraz domates 3 adet kuru domates 1 adet patates Tuz Karabiber 1 diş sarımsak 3 yaparak fesleğen 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı:  1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal  yardımı ile taneli kalacak şekilde …

Devamını oku »
Deneme bonusu