Ana Sayfa » Tarifler » Kurabiye Tarifleri » Kereviç – Antep Yöresi
Kereviç

Kereviç – Antep Yöresi

Kereviç – Antep Yöresi
Puan ver

Kereviç – Antep Yöresi

Kereviç İçin Malzemeler:

3 adet yumurta
250 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 su bardağı un
İç Malzemesi:
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı toz şeker
1 fincan kuş üzümü
1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz Antep fıstığı
Üzeri için pudra şekeri

Kereviç

Kereviç Hazırlanışı:

Yumurta, tereyağı, kabartma tozu, zeytinyağı, pudra şekeri, vanilya ve un ile hamuru yumuşak kıvamda yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. İç malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip, iç malzeme ile doldurup, yuvarlayın. 180 dereceye ayarlı fırında 12 dakika süreyle pişirin. Ilındıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpip, servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz