Köfteli Patlıcan (4 Kişilik) Köfteli Patlıcan Malzemeler 5 adet patlıcan 300 gram kıyma 1 dilim ekmek içi 1 adet orta boy soğan Tuz, karabiber, kimyon, kekik 1 kaşık galeta unu Kızartmak için sıvı yağ Sos İçin: 1 adet domates rendesi 2 kaşık domates salçası Tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Köfteli Patlıcan Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Yıkayıp …
Devamını oku »Tarifler
Patates Pastası
3 Katlı Patates Pastası (4 Kişilik) Patates Pastası İçin Malzemeler 5 adet haşlanmış ezilmiş patates 3 adet havuç 1 kase kırmızı lahana turşusu veya 1 kase rendelenmiş pancar turşusu 1 kase çırpılmış yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 adet limon suyu Zeytinyağı Süslemek İçin: Salatalık turşusu 1 adet kırmızı biber Patates Pastası Hazırlanışı Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin. İçine limon suyu, …
Devamını oku »Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası
Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası (4 Kişilik) Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası Malzemeler 3 adet kırmızı biber 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı …
Devamını oku »Garnitürlü Tavuklu Pilav
Garnitürlü Tavuklu Pilav (4 Kişilik) Garnitürlü Tavuklu Pilav Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1 su bardağı garnitür 2 adet tavuk kalça 3 kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağı Tuz Garnitürlü Tavuklu Pilav Hazırlanışı Öncelikle pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ile ıslatın. Tavuk kalçayı iyice yıkayın. Tuz ekleyip kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Pişen tavuk kemiklerinden ayırarak küçük …
Devamını oku »Vitray Kurabiye
Vitray Kurabiye (4 Kişilik) Vitray Kurabiye İçin Malzemeler 125 gram yumuşak tereyağı veya 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un Kırmızı cam şeker Vitray Kurabiye Hazırlanışı Yumuşak tereyağı, yumurta ve pudra şekeri şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un hariç diğer …
Devamını oku »Marmelatlı Kalk Kurabiye
Marmelatlı Kalk Kurabiye (4 Kişilik) Marmelatlı Kalk Kurabiye İçin Malzemeler 125 gram yumuşak tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un Üzeri İçin: Marmelat veya reçel Pudra şekeri Marmelatlı Kalk Kurabiye Hazırlanışı Yumuşak tereyağını, yumurta ve pudra …
Devamını oku »Boyundan Büyük İşlere Karışan Küçük Aşçılar
[nextpage title=”Boyundan Büyük İşlere Karışan Küçük Aşçılar” ] Şimdiye kadar mükemmel yemek yapan aşçılarımızı şeflerimizi gördük. görmeye de devem ediyoruz. Bu fotoğraflarda ise yemeklerle birlikte küçük şefleri göreceksiniz…[/nextpage][nextpage title=”Boyundan Büyük İşlere Karışan Küçük Aşçılar” ] [/nextpage][nextpage title=”Boyundan Büyük İşlere Karışan Küçük Aşçılar” ] [/nextpage][nextpage title=”Boyundan Büyük İşlere Karışan Küçük Aşçılar” ] [/nextpage][nextpage title=”Boyundan Büyük İşlere Karışan Küçük Aşçılar” ] [/nextpage][nextpage …
Devamını oku »Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates
İstisnasız en iştahsız çocukları bile sofraya bağlayan köfte ve patates… Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. İşte sömestr tatilinin en neşeli sofralarının yemeği! Annelerin köfte-patates yaptığı günler çocukların harçlık topladıkları bayramlara benzer. Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. Çocuklar için garantili olan bu mutluluk reçetesi karşılıklı aslında; çünkü çocukların tabaklarında yemek bırakmaması anneler için de mutluluk garantisi! Neyse ki, köfteyle …
Devamını oku »Peynir Soslu Dana Füme
Peynir Soslu Dana Füme İstediğiniz miktarda Çeddar peynirini, Mozzarella peynirini ve kremayı benmari usulü eritin. Dana füme etleri ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Üzerine erittiğiniz peynirleri dökün. 220 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika bekletin. Hemen servis yapın. Cevizli Zahter Salatası 1 demet zahteri dallarından ayırıp kıyın ve 1 çay kaşığı tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra …
Devamını oku »Dana Etli Çorba Tarifi
Dana Etli Çorba (4 Kişilik) Dana Etli Çorba İçin Malzemeler: 250 gram dana eti 1 adet soğan 1 adet havuç 1,5 litre et suyu 1 tutam kekik 1 diş sarımsak 50 gram tereyağı 100 gram un 1 kahve fincanı krema Tuz, beyaz toz biber Dana Etli Çorba Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsakları kıyın. Havucu da çok küçük doğrayın. Eti tencereye alıp …
Devamını oku »