Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 63)

Tarifler

Kim korkar bezelyeden!

Kim korkar bezelyeden! Bezelye bana göre rengi yeşil olduğu için mini gurmelere yedirmesi en zor sebzelerden biri. Biz bu krizi bu ay size vereceğim 2 güzel tarif ile aştık ve bezelye ile barıştık.  “Top top köfteleri hangi çocuk sevmez ki” dedim ve köftelere mis gibi lor peyniri ekledim. Olmadı bunu sevmedi demeyin, kahvaltıda bile lüpletebileceği bir tuzlu kek yaptım. İçine …

Devamını oku »

Mini Bezeler

Mini Bezeler Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerinizi açık havada ya da balkonda ağırlama vakti geldi. Çayın veya kahvenin yanına yakışacak bu tatlı lezzetleri bahar ve yaz menüsüne ekleyebilirsiniz.  Mini Bezeler (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 4 adet yumurtanın akı 150 gram pudra şekeri 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 damla pembe gıda boyası (isteğe bağlı) Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tatlı Sürprizler

Tatlı Sürprizler Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerinizi açık havada ya da balkonda ağırlama vakti geldi. Çayın veya kahvenin yanına yakışacak bu tatlı lezzetleri bahar ve yaz menüsüne ekleyebilirsiniz.  Havuçlu Kek (6 Kişilik)  Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet …

Devamını oku »

Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi

Bol Bol Tüketilmesi Halinde Gençleştirecek Yiyecekler

4 Kişilik  Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 7-8 adet kakule tohumu 7-8 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2 poşet siyah çay Taze zencefil (ceviz büyüklüğünde) 4 çorba kaşığı pirinç unu 5 çorba kaşığı bal  Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, kakule tohumlarını, karanfilleri, tarçın çubuğunu, kabaca doğranmış taze zencefil ve siyah çayı sos tenceresine alın. …

Devamını oku »

Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı 6 Kişilik Fırında Kalkan Balığı Fırında Kalkan Balığı Malzemeler: Orta boy kalkan balığı (yaklaşık 2 kg.) 7-8 ançüez filetosu 4-5 diş sarımsak 1 adet Meksika biberi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 adet rezene, mandolinde doğranmış (birazını servis için ayırın) 2 çorba kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Fırında Kalkan Balığı Hazırlanışı: İnce doğranmış ançüezleri, …

Devamını oku »

Hamsili Makarna

Hamsili Makarna

Hamsili Makarna 4 Kişilik Hamsili Makarna Hamsili Makarna İçin Malzemeler: 300 gram temizlenmiş hamsi 1 paket spagetti 500 gram çeri domates 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı pul biber Tuz, karabiber Taze kekik yaprakları 1 adet limonun rendelenmiş …

Devamını oku »

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor

En önemli protein kaynağımız olan et, beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri. Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün. Bırakın eti, başlı başına et suyunun lezzet verdiği dumanı üzerinde hazırlanmış bir tereyağlı pilavı düşünün. Buraya kadar her …

Devamını oku »

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası 6 Kişilik Balık Çorbası Balık Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet orta boy beyaz etli balık (kırlangıç balığı, lipsos vs.) Yarım demet maydanoz 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet kereviz sapı Yarım çay bardağı pirinç 2-3 adet defne yaprağı Karabiber taneleri 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta Tuz, karabiber Balık Çorbası Hazırlanışı: …

Devamını oku »
Deneme bonusu