Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Manisa Usulü Biberli Cacık
Manisa Usulü Biberli Cacık

Manisa Usulü Biberli Cacık

Manisa Usulü Biberli Cacık

(4-6 Kişilik)

 

Malzemeler

750 gram yoğurt

20 adet sivribiber

İnce kıyılmış dereotu

2 diş ezilmiş sarımsak

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

 Manisa Usulü Biberli Cacık

Hazırlanışı

Biberleri ızgarada ya da yanmaz tavada alt üst çevirerek 5 dakika kızartın. Saplarından tutarak kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri birer santim kalınlığında kıyın. Bir kapta yoğurt, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve dereotunu karıştırın. Biberleri ekleyerek tüm malzemeyi tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırarak soğuk servis yapın.

OKU ➤  Lübnan Usulü Cacık

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir