Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Manisa Usulü Biberli Cacık
Manisa Usulü Biberli Cacık

Manisa Usulü Biberli Cacık

Manisa Usulü Biberli Cacık
Puan ver

Manisa Usulü Biberli Cacık

(4-6 Kişilik)

 

Malzemeler

750 gram yoğurt

20 adet sivribiber

İnce kıyılmış dereotu

2 diş ezilmiş sarımsak

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

 Manisa Usulü Biberli Cacık

Hazırlanışı

Biberleri ızgarada ya da yanmaz tavada alt üst çevirerek 5 dakika kızartın. Saplarından tutarak kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri birer santim kalınlığında kıyın. Bir kapta yoğurt, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve dereotunu karıştırın. Biberleri ekleyerek tüm malzemeyi tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırarak soğuk servis yapın.

OKU ➤  Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı

Tavsiye

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!Puan ver Güneş çarpmasına karşı en az iki …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir