Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika kadar …
Devamını oku »Tarifler
Acılı Pide Sufle
Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY – Prodüksiyon: İnci BAK 2 Kişilik Malzemeler: Yarım pide 3 yumurta Bir tutam rendelenmiş muskat 1 çay bardağı süt 4-5 dal nane 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 4-5 yaprak kuru domates 1 adet acı kırmızıbiber, ince doğranmış 2 çay kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı rendelemiş parmesan peyniri …
Devamını oku »Lokma Tatlısı
Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …
Devamını oku »Kabak Çiçeği Dolması
Yapım: Maria Ekmekçioğlu – Gökçen Adar (4 Kişilik) 20 adet kabak çiçeği 1adet soğan Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık 1 büyük kahve fincanı pirinç 2 adet kuru incir 2 adet kuru kayısı 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber 5-6’şar dal maydanoz, nane ve dereotu 1 adet domates …
Devamını oku »İrmikli Tatlı Börek
Tarif: Gülümser Karadayı – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu …
Devamını oku »Enginarlı Patlıcan Böreği – Patlıcanlı Melitzanopita
Yapım: Maria Ekmekçioğlu/ Gökçen Adar (4 Kişilik) Malzemeler: 8 adet patlıcan 1 su bardağı sıvı yağı 3 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık 4 adet enginar 1 …
Devamını oku »Tavuklu Şehriyeli Bulgur Pilavı
Tarif: Dilek Demirsoy @dileginmutfagi27 5- 6 Kişilik Malzemeler: 500 gram tavuk eti 3 su bardağı bulgur 1 su bardağı tel şehriye 3 yemek kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Bir miktar sıcak su Hazırlanışı: İlk olarak tavuğu tencereye alıp, bir miktar su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakın. Ardından tavuğu sudan alın. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun, üzerine …
Devamını oku »Ramazan Pidesi
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: Huriye ERSOY – Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL (1 Adet) Malzemeler: Hamuru İçin: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 4 yaprak kurutulmuş domates Üzeri İçin: 1 …
Devamını oku »Buğdaylı Yayla Çorbası
(4 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı su 1 kahve fincanı buğday 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 büyük kase yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Kuru nane, top kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin. Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kasede …
Devamını oku »Bademli Tatlı
Fotoğraf: Hande Göksan (5-6 Kase İçin) Malzemeler: 1 litre süt 1,5 çay bardağı un 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı ince çekilmiş badem içi 1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1,5 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı margarin Üzeri İçin: Frenk üzümü File badem Hazırlanışı: Sütü, unu, nişastayı ve şekeri tencereye aktarın. Kısık …
Devamını oku »