Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli ve Erik Püreli Kek

Cevizli ve Erik Püreli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK –Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK

(6-8 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı esmer toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı süt

2 su bardağı buğday unu

Yarım su bardağı tam buğday unu

Bir tutam tuz

1 su bardağı badem ince ceviz içi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Erik Püresi İçin:

5 adet erik

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Erik püresi için; Erikleri rendeleyip tencereye alın. Tarçını ve suyu ilave edin. Erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Püreniz hazır.

Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, sütü ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Erik püresini ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra elenmiş unu, bir tutam tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Spatula ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine ayırdığınız iri çekilmiş ceviz içini serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

#cevizliveerikpürelikek #cevizlikek #erikpürelikek #kek #çaysaati #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir