Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  -Yapım: İnci BAK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet büyük boy havuç

1 adet orta boy kabak

1 küçük kase yoğurt

6 su bardağı su

2 çorba kaşığı un (tepeleme)

1 kahve fincanı arpa şehriye

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da zar şeklinde doğrayın. Doğradığınız tavuk etlerini tereyağında kavurun. Sırasıyla önce havucu sonra da kabağı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Ayrı bir kasede oda ısısında ılınmış yoğurdu, unu karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp ılıtın. Karışımı yavaş yavaş kaynayan çorbanın içine dökün, bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. En son arpa şehriyeyi, tuzu ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirip ocaktan alın.

#muradiyeçorbası #çorba #kışçorbaları #soup #food #yummy

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.