Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye

Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır

1 Tepsi İçin:

Malzemeler:

200 gram fındık

150 gram greçka unu

200 gram kuru dut

50 ml zeytinyağı

100 gram çikolata

2 yumurta

Hazırlanışı:

Fındık içlerini ve kuru dutu ayrı ayrı rondoda ezerek toz haline getirin. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. Beyazlarını mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın. Ayrı bir kaseye un haline gelmiş fındık ile dutu ve greçka ununu harmanlayın. Sırasıyla zeytinyağını, yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. En son yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Silikon kalıp ya da dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar elde ederek fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyeleri yarım şekilde batırarak tekrar fırın tepsisine dizin. Üzerlerine isteğe bağlı kakao serpiştirerek servis yapın.

#fındıklıkurabiye #kurabiye #tatlı #çaysaati #food #yummy

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.