Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 30)

Tarifler

Kıymalı Açma Börek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Enginar ve Cevizli Yabani Pirinç Salatası

(4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı yabani pirinç 6 adet sakız enginar 1 su bardağı ceviz içi 1 adet avokado, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş 2 adet taze soğanın yeşil sapları, ince doğranmış 1/2 su bardağı kuru domates (yağda bekletilmiş), ince doğranmış 2 adet limonun suyu Sızma zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Enginarları dış yapraklarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. İçindeki tüylü kısmı bir …

Devamını oku »

Ka­ra­dut­lu Cheesecake

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 150 gram ka­ra­dut 150 gram lab­ne pey­ni­ri 3 adet yu­mur­ta­nın sa­rı­sı 80 gram toz şe­ker 200 gram krem­a 1 pa­ket ka­ka­o­lu pö­ti­bör bis­kü­vi 100 gram te­re­ya­ğı  3 adet yap­rak je­la­tin Ha­zır­la­nı­şı: Ka­ra­du­tu blen­der­da pü­re ha­li­ne ge­ti­rin. Je­la­tin­le­ri so­ğuk su­da eri­tin. Ka­ra­dut pü­re­si­ni ocak­ta bir ta­şım kay­na­tın. Su­da bek­le­yen je­la­tin­le­ri sü­züp sı­cak pü­re­nin içi­ne atın. So­ğu­ma­ya bı­ra­kın. Yu­mur­ta …

Devamını oku »

Me­reng­li Süt­laç

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 1 lit­re süt 100 gram pi­rinç 150 gram es­mer şe­ker Me­reng İçin: 2 yu­mur­ta akı 3 kah­ve fin­ca­nı es­mer şe­ker 3 dam­la li­mon su­yu Ya­rım tu­tam tuz Ha­zır­la­nı­şı: Pi­rinç­le­ri 1 gün ön­ce­den ıs­la­tın, ya­rı­sı­nı az su­da haş­la­yın. Di­ğer ya­rı­sı­nı blen­der­dan ge­çi­rin, süb­ye ya­pın ve­ya hep­si­ni bir­den haş­la­yıp ya­pa­bi­lir­si­niz. Sü­tü kay­na­tın, haş­lan­mış pi­rin­ci sü­te ila­ve edin. Kay­na­ma­sın­dan iti­ba­ren …

Devamını oku »

Kakaolu Pankek

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Saber Az (4 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker 2 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı kakao Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek İçin: Orman meyvesi, pudra şekeri Hazırlanışı: Pankek için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Bi­ber Ka­se­sin­de Ka­rı­şık Kı­zart­ma

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 2 adet kır­mı­zı top bi­ber 2 adet sa­rı top bi­ber 1 adet pat­lı­can 1 adet ka­bak 1 adet bü­yük pa­ta­tes 1 adet ha­vuç Kı­zart­mak İçin: 1 su bar­da­ğı ay­çi­çek ya­ğı Yo­ğurt­lu Sos İçin: 2 çay bar­da­ğı yo­ğurt 1 diş ta­ze sa­rım­sak Süs­le­mek İçin: Ta­ze ke­kik ve­ya na­ne Ha­zır­la­nı­şı: Pat­lı­ca­nı ala­ca­lı doğ­ra­yıp, tuz­lu su­da bek­le­tin. 1 adet sa­rı …

Devamını oku »

Közlenmiş Kapya Biberli ve Cevizli Makarna

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket ince kesme makarna 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 adet kapya biber 1 adet köy biberi Yarım demet maydanoz 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi Tuz, taze çekilmiş karabiber 1,5 yemek kaşığı tereyağı  Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Fırında yumuşayıncaya kadar közleyin. 1 tatlı kaşığı tereyağında iri çekilmiş cevizleri 5 dakika …

Devamını oku »

Soğan Dolması

Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan – Murat Erdoğan (8 Kişilik)  Malzemeler: 4 adet büyük boy beyaz soğan 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 2 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık 1 küçük paket kuş üzümü 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber Yarım demet taze nane Yarım demet …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Yapım: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç malzemesi için: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş …

Devamını oku »

Pancarlı Kolay Tarhana

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo haşlanmış pancar 1 su bardağı süzme yoğurt 2-2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kaya tuzu  Çorbanın Sunumu İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı Birkaç parça pancarlı tarhana Su Hazırlanışı: Pancarı püre haline getirin. Yoğurdu ve tuzu ekleyip unu azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini …

Devamını oku »