Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 30)

Tarifler

Dut Çullaması

Dut Çullaması (4 Kişilik) Dut Çullaması İçi Malzemeler: 150 gram kuru dut 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı tereyağı Arzuya göre bal Dut Çullaması Hazırlanışı: Dutları 15 dakika sıcak suda bekletin, süzdükten sonra tavada tereyağı ile soteleyin, üzerine çırpılmış yumurta, isteğe bağlı bal ilave ederek soteleyin. Şef: Kadir Bayrak

Devamını oku »

Avokadolu Bruşetta

Avokadolu Bruşetta (4 Kişilik) Avokadolu Bruşetta İçin Malzemeler: 2 Adet avokado 1 diş sarımsak 1 küçük mor soğan Zeytinyağı Tuz, karabiber Tam buğday ekmeği Avokadolu Bruşetta Hazırlanışı: Avokadoları temizleyin, çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin. Mor soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp harcınıza ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Ekmeği porsiyonluk dilimleyip hazırladığınız harçtan üzerlerine sürün. Şef: Kadir Bayrak

Devamını oku »

Fasulye Şekerlemesi

Fasulye Şekerlemesi (4 – 6 Kişilik) Fasulye Şekerlemesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı şeker fasulye 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı toz badem 150 gram tuzsuz tereyağı 3 adet yumurta 1 çay kaşığı Karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu 100 gram bitter çikolata 1,5 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı irmik Fasulye Şekerlemesi Hazırlanışı: Kuru fasulyeleri 1 gün …

Devamını oku »

Tatar Böreği Tarifi

tatar böreği

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici… Tatar Böreği (4 Kişilik) Tatar Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 3 adet yumurta Alabildiği kadar ılık su İri yemeklik tuz Sosu İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1 …

Devamını oku »

Mandalina Reçeli Tarifi

Mevsimi bitmeden çekirdeksiz mandalinaların reçelini kahvaltılarımıza yetiştirelim! Yapması kolay, yemesi keyifli mandalina reçelini, küçük ekmek dilimleriyle kahvaltılarımıza getirip biraz da midemizi hoşnut edelim mi? Çocuklar gibi şımarıp, bazen de reçel kavanozunu gizlice açıp birkaç dilim mandalina aşırmaya var mısınız? Haydi o zaman reçel yapmaya başlayalım! Mandalina Reçeli (4 Kişilik) Mandalina Reçeli İçin Malzemeler: 8 adat mandalina 3 su bardağı şeker …

Devamını oku »

Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo karnabahar Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 200 ml. krema 1 litre süt Tuz ve bir tutam beyaz biber Karnabahar Çorbası Hazırlanışı: Karnabaharı küp küp doğrayın. Tencereye aktarıp süt ile kremayı ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, muskatı, tuzu ve beyaz biberi ekleyip blenderde püre haline getirin. Tekrar ocağın üzerine alın, birkaç …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Tulum Peynirli Ravioli

Ispanaklı ve Tulum Peynirli Ravioli (2 Kişilik) Malzemeler Hamur İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Ispanaklı ve Tulum Peynirli Ravioli Hamurunun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine dökün, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce …

Devamını oku »

Cevizli Kızarmış Mantı

Cevizli Kızarmış Mantı (2Kişilik) Cevizli Kızarmış Mantı İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine koyun, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …

Devamını oku »

Zeytinli Fettucini

Zeytinli Fettucini (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Zeytinli Fettucini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini

Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini (2 Kişilik) Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz