Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fırında Soslu Kalça But

Fırında Soslu Kalça But

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet tavuk kalça but

2 adet orta boy patates

1 adet kırmızı soğan

4 adet küçük boy havuç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Sosu İçin:

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

1 dal biberiye

1 çorba kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Kalça butları ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sosu için; Oda ısısında yumuşamış tereyağını, tuzu, ince kıyılmış biberiyeyi ve kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Sosunuz hazır.

Patatesleri dilimleyin. Kırmızı soğanı enine ikiye veya dörde bölün. Kalça butları 10 dakika kızarttıktan sonra fırça ile tavuk etinin her tarafına sostan sürün. Sebzeleri zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerinin olduğu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapatın. Tekrar fırına verin. Fırının derecesini 170’e indirin. Üzeri kapalı olacak şekilde, fırının orta katında 1,5 saat boyunca pişirin.

#fırındasoslukalçabut #fırındatavuk #tavukyemekleri #tavuk #tavuklutarifleri #food #yummy

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.