Malzemeler: 500 gr. orta bulgur 250 gr. yeşil ve kırmızı mercimek 6-7 adet yeşil soğan yarım maydanoz bir kaşık yağ bir baş soğan iki domates bir kahve kaşığı kırmızıbiber tuz karabiber. Mercimekli Çiğ Köfte Tarifi: Yeşil ya da kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve haşlamaya bırakılır. Bulgur ayıklanır, kepeği savrulup tepsiye konur. Bir tencereye yağ ve doğranmış baş soğan koyulup hafifçe …
Devamını oku »Tarifler
Atom Pasta
Malzemeler 1 paket (2 poşet) kremşanti 2 bardak süt 2 paket kepekli bisküvi 2 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı şeker 1 kaşık nişasta 1 çay bardağı su Atom Pasta Tarifi: 1 paket kremşantiyi 2 bardak süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri kremşantinin içine kırarak koyun ve karıştırın. Bu karışımı bir kalıba dökün ve buzluğa kaldırın. Kakao, şeker, su ve …
Devamını oku »Gül Yapraklı Krema
Malzemeler 2,5 su bardağı (600 ml) süt 3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker Birkaç damla gülsuyu 2 tatlı kaşığı (10 gr) peynir mayası 4 yemek kaşığı (60 g) krema Süsleme için; gül yaprağı (şekere ya da bala hafifçe batırabilirsiniz) Gül Yapraklı Krema Tarifi: Sütü ve 2 yemek kaşığı şekeri, şeker iyice eriyene ya da süt ihyana kadar devamlı karıştırarak kısık …
Devamını oku »Makarna Salatası
Malzemeler Yarım paket kepekli makarna 1 göbek marul 2 adet kırmızıbiber 4 adet yeşilbiber 2 adet büyük boy patates 4 adet orta boy domates 4 adet orta boy salatalık 4 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 2 tatlı kaşığı sirke Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane 4 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş light kaşar peyniri Süslemek için: 5-6 adet …
Devamını oku »Fırında Levrek Balığı
Malzemeler 1 adet havuç (Halka doğranmış) Yarım sarı dolmalık biber (Uzun ince doğranmış) 1 Adet Kabak 1 Adet Patlıcan Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber Yarım kuru soğan 100 gram taze kaşar Yarım limon Yarım portakalın suyu 2 adet levrek 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon …
Devamını oku »Ekşili Köfte
Malzemeler: Yarım kg. az yağlı kıyma 3 havuç 4 patates 2 çorba kaşığı pirinç yarım demet maydanoz 1,5 su bardağı yoğurt 3 yumurta 1 soğan 1,5 çorba kaşığı un 4 bardak su 1 bardak sıvıyağ nane karabiber tuz Ekşili Köfte Tarifi: Genişçe bir yoğurma kabına rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç, kıyma, 1 yumurta tuz ve baharatı koyup yoğurun. Havuç …
Devamını oku »Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde
Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …
Devamını oku »Maş Salatası
Malzemeler 1 bardak maş 1 adet domates veya çeşitli haşlanmış sebze türleri Yarım demet maydanoz 1 tutam sumak Tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limon suyu 2-3 adet yeşil soğan 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Maş Salatası Tarifi: Maşı bol suda haşlayın. Yumuşayınca ocaktan alıp, süzün. Soğuyunca ince kıydığınız maydanozu, yeşil soğanı, küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Sızma yağ, …
Devamını oku »Peynir Tatlısı
Malzemeler : 500 gr taze tuzsuz peynir veya lor 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı margarin alabildiğince irmik hindistan cevizi kabartma tozu Şerbet için: 4,5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 1/4 limon. Peynir Tatlısı Tarifi : Peyniri bir tülbente koyarak suyunu iyice süzdürelim (Peynirle yapıyorsak). Hamur yoğuracağımız kaba peyniri, yumurtaları, unu ve erimiş margarini koyup yoğuralım. …
Devamını oku »Halep Usulü İçli Köfte
Malzemeler 300 gram dana kıyması 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı dövülmüş ceviz 2 soğan 100 gram dolma fıstığı 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı acı pul biber Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Halep Usulü İçli …
Devamını oku »