Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli

Malzemeler

1 kilogram karpuz kabuğu

1.5 kilogram tozşeker

750 gram su

1 adet limonun suyu

Kireç suyu

Kireç suyu için:

250 gram sönmemiş kireç

4 litre su

Karpuz Reçeli Tarifi:

250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün. Durulmasını bekleyin. Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin. Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun. Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın.

Bir Yorum

  1. damlaahh kızlar bdneede var aynı sorun ama çok ileri düeyyde naapcm bilmyoruum annem makyaj malzemeleri kullanmama izin vermiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir