Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Enginarlı Meze
Enginarlı Meze

Enginarlı Meze

Puan ver
Enginarlı Meze

Malzemeler

2 adet enginar

1 su bardağı yoğurt

5 çorba kaşığı konserve mantar

2 diş sarımsak

5-6 adet biberli yeşil zeytin

2 yemek kaşığı mayonez

2 dilim salam

1 yemek kaşığı mısır

4 dal dereotu

Zeytinyağı

Tuz

1 yemek kaşığı bezelye

Enginarlı Meze Tarifi:

Enginarları temizleyip, limonla ovun. Haşlayıp küçük küçük doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Zeytinleri birkaç parçaya ayırın. Yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın. Haşlanmış mısır, bezelye, kıyılmış mantar, dereotu, zeytin ve küçük küp halinde doğranmış salamları birlikte harmanlayın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon gezdirin. Yoğurt ve mayonez karışımını ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alın.

OKU ➤  Uludağ Limonata Yeni Reklamlarında Dört Mevsim Hayatın “Yanında”

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Puan ver Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz