Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 279)

Tarifler

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

Malzemeler 2 su bardağı kuru börülce 250 gram taze bamya 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 5 adet orta boy domates Yeteri kadar tuz Çeyrek kahve fincanı limon suyu Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı) Tarifi: Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün. Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol …

Devamını oku »

Çikolatalı Kup

Malzemesi • 1 litre süt • 3 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı toz şeker • 3 adet yumurta • Vanilya • 200 gram labne peyniri • 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı Çikolata kreması için: • 250 gram bitter kuvertür • 250 gram süt kreması Çikolatalı Kup Tarifi: Süt, un, yumurta ve şekeri iyice karıştırıp ocağa koyun. Muhallebi kıvamına …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemeler:  – 5 adet domates – 1 yemek kaşığı margarin – 1 yemek kaşığı un – 1 bardak süt – 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Domates Çorbası Tarifi : Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Yavaşça sütü ilave edin. 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kabukları soyulmuş domatesleri …

Devamını oku »

Fener Kavurma

Malzemesi: 800 gram fener balığı 1 adet büyük boy kuru soğan 3 adet sivri biber 4 tane kültür mantarı 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 adet orta boy domates Fener Kavurma Tarifi: Fener balığını ufak ufak doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile …

Devamını oku »

Saklıkent

Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et Bezelye Mantar Havuç Patates Tuz, karabiber, pul biber 2 yemek kaşığı yağ Püresi için: 5 adet patates Yarım çay bardağı süt Tuz, karabiber Kaşar rendesi Sosu için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça Çok az un Saklıkent Tarifi: Kuşbaşı eti haşlayın. Suyunu çektikten sonra hafifçe kavurun. Mantarını bezelyesini havucunu patatesini ekleyin(garnitür). Tuz …

Devamını oku »

Bergamot Reçeli

Malzemeler 1 kilogram bergamot 1 kilogram tozşeker 1-2 su bardağı su 4-5 adet karanfil Yarım limonun suyu Bergamot Reçeli Tarifi: Bergamotların kalın kabuğunu ufak ufak doğrayın. Suya koyun. 3-4 gün suyunu her gün değiştirerek suda bekletin. Birkaç kez temiz suda haşlayın. Su ve şekerle şerbeti hazırlayın. Bergamotları içine atın. Bergamotlarla birlikte karanfilleri ekleyerek orta ateşte yarım saat pişirin. Bergamotlar şeffaflaşıp …

Devamını oku »

Mevsim Yeşillikleri Üzerinde Avokado ve Füme Somon Dilimleri

Malzemesi • Yarım paket maskulin salata • Yarım avokado • 30 gram somon füme • 10 ml. nar ekşisi • 15 ml. zeytinyağı • 1 adet grisini • 30 gram çeri domates Mevsim Yeşillikleri Üzerinde Avokado ve Füme Somon Dilimleri Tarifi: Maskulinleri ayıklayıp yıkayın. Üzerine çeri domates, avokado ve somon füme dilimlerini yerleştirin. Nar ekşi sos ve zeytinyağı ile soslayarak …

Devamını oku »

Domatesli Biberli Piliç Dolması

Malzemesi: 4 adet piliç göğsü 2 adet domates 2 adet yeşilbiber 2 adet renkli biber 100 gram tereyağı 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 buket maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı soya sosu 10 adet haşlanıp doğranmış mantar Domatesli Biberli Piliç Dolması Tarifi: Kemiksiz, derisiz piliç göğüs etlerini kuşbaşı olarak doğrayın. Bir tava içerisine tereyağını, soğanı, …

Devamını oku »

Fındıklı İncir Reçeli

Malzemeler 1 kilogram tozşeker 1 kilogram olgun taze incir 1.5 litre su Yarım limon suyu 200 gram kavrulmuş, iri dövülmüş fındık Fındıklı İncir Reçeli Tarifi:  Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kıvama gelmeye başlayınca incirleri ve limon suyunu tencereye koyun. İncirler yumuşayınca ateşten alın. Dövülmüş fındık ekleyin. Soğuyunca kavanozlara koyun.

Devamını oku »

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

Malzemeler 700 gram derisiz fileto 4 çorba kaşığı ince kıyılmış badem 4 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık 4 çorba kaşığı susam 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Sosu için: 300 gram mantar 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber Yarım demet maydanoz Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto Tarifi: …

Devamını oku »