Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 281)

Tarifler

Künefe

Malzemesi • 500 gram tuzsuz taze peynir • Kadayıf hamuru • 100 gram tereyağı Şerbeti İçin: • 1 kilo şeker • Çeyrek limon • Şeker ayarı kadar su • Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Künefe Tarifi: Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın. Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı ile …

Devamını oku »

Karışık Pide

 Malzemesi • 80 gram dana bonfile • 70 gram dana 5’li set • 30 gram kaşar • 40 gram domates • 20 gram çarliston biber • 20 gram kuru soğan • 3-4 dal taze maydanoz • 5 gram tuz • 3 gram toz karabiber • 15 gram tereyağı • 1 adet yumurta • 20 gram yoğurt Karışık Pide Tarifi: Sebzeleri …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler 250 gram patates 250 gram havuç 150 gram ıspanak 200 ml. yağsız süt 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi: Patatesleri ve havucu temizleyip, soyun ve halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Ispanağı çok az sıvı yağla tavada döndürün. Tavukgöğsünü kuşbaşı yapıp, çok az …

Devamını oku »

Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası

Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile tatlandırıp, …

Devamını oku »

Şişte Zargana

Malzemeler 4 adet zargana balığı 1 adet kırmızı yağlı biber 1 adet yeşil biber 8-10 tane çeri domates 1 kaşık limon suyu 1 kaşık zeytinyağı Akdeniz yeşillikleri Yeteri kadar tuz Şişte Zargana Tarifi: Zarganaları temizleyip 3 parmak eninde dilimleyin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. 1-2 saat dolapta bekletin. Şişlere domates, balık ve biber şeklinde sırasıyla dizip ızgarada pişirin. …

Devamını oku »

Meksika Usulü Dana Fajita

Malzemesi • 200 gram dana bonfile • 30 gram sarı Kaliforniya biber • 30 gram kırmızı Kaliforniya biber • 20 gram yeşil dolmalık biber • 20 gram kuru soğan • 10 gram Meksika fajita baharatı • 20 gram tereyağı • 5 ml. acı sos • 2 adet tortilla ekmeği • 20 gram avokado sos • 20 gram ekşi krem sos …

Devamını oku »

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Malzemesi • 3 adet palamut ; • 20 adet arpacık soğanı • 5 diş ince doğranmış sarımsak • 2 adet halka doğranmış kırmızı biber • 3 adet halka doğranmış yeşil dolmalık biber • 1 adet limon • 6 adet defne yaprağı • 1 tutam maydanoz • 3 adet domates • 1 çay bardağı sıvı yağ • Yeteri kadar tuz • …

Devamını oku »

Çilekli Kalp Pasta

Malzemeler: Pandispanya için: + 5 adet yumurta + 4 kahve fincanı toz şeker + 4 kahve fincanı un. Krema için: + 2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı tepeleme un + 1 adet yumurta sarısı + 1 paket vanilya + Yarım limon kabuğu rendesi + 2 çorba kaşığı toz şeker. İçi için: + …

Devamını oku »

Halep Usulü İçli Köfte

Malzemeler 300 gram dana kıyması 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı dövülmüş ceviz 2 soğan 100 gram dolma fıstığı 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı acı pul biber Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Halep Usulü İçli …

Devamını oku »

Pırasa Dolması

Malzemesi • 1 kilo kalın pırasa • 200 gram kıyma • Yarım su bardağı ince bulgur • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 tutam maydanoz • 1 tutam nane • Tuz, karabiber, pul biber • 1 çay bardağı su • 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ Pırasa Dolması Tarifi: 1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca …

Devamını oku »