Malzemeler: + 16 adet piliç fileto + 200 gram pilavlık bulgur + 60 gram taze ıspanak + Yarım küçük boy kuru soğan + Yarım diş sarımsak + 1 çay kaşığı tuz + Yarım çay kaşığı karabiber + Yarım çay kaşığı pul biber + 4 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 çay kaşığı salça + 1 adet domates + Küçük boy sarı …
Devamını oku »Tarifler
Ardıçlı Tereyağlı Kuzu Ciğeri
Malzemeler: • 500 gram kuzu ciğeri • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay kaşığı kimyon • Kızartmak için tereyağı • 6-7 adet ardıç tohumu • Kırmızı soğan • Kiraz domates Ardıçlı Tereyağlı Kuzu Ciğeri Tarifi: Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı doğrayın. Birkaç kez yıkadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Daha sonra süzgeçte süzün ve kağıt bir havlu yardımı …
Devamını oku »Fırın Makarna
Malzemeler ½ paket 2 numara makarna ½ kalıp beyaz peynir 200 gr rendelenmiş taze kaşa r ½ paket margarin 2 adet yumurta Fırın Makarna Tarifi; Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve …
Devamını oku »Roka Salatası
Malzemeler: 2 bağ roka 1 salatalık Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi 1 nar 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz Tuz Roka Salatası Tarifi; Rokanın sert köklerini ayıklayın, yaprak yaprak ayırın. Biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Salatalığı ister kabuklu isterseniz kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu …
Devamını oku »Dört Mevsim Salatası
Malzemeler 5 adet patates 2 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 12 kokteyl zeytin 1 küçük karnabahar 2 yumurta 1 çay bardağı mısır 1 limon 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Dört Mevsim Salatası Tarifi: Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Zeytinler halka halka doğranır. Karnabahar haşlanıp minik minik çiçeklerine ayrılır. Servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer …
Devamını oku »Soslu Makarna
Malzemeler 1 paket sebzeli makarna Sos için: 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri Karabiber, tuz, kırmızıbiber 10 adet mantar 1 çorba kaşığı nişasta Soslu Makarna Tarifi: 1 paket sebzeli makarnayı haşlayıp süzdürün. Soğanı, sarımsağı ve mantarı ince ince doğrayın. Üzerine köri, kırmızıbiber, karabiber ve tuz ilave edip, hepsini birlikte kavurun. Diğer tarafta nişastayı sulandırın, kavrulan malzemelere …
Devamını oku »Ispanaklı Tavuk Sarma
Malzemesi • 750 gram büyükçe dövülmüş tavuk bifteği • 300 gram ıspanak • 1 adet kuru soğan • 100 gram taze kaşar • Tuz, karabiber • Yarım çay bardağı sıvı yağ Sosu İçin: • 1 adet kuru soğan • 1 adet kırmızı biber • 2 adet domates • Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi: 1.Ispanakları yıkayın. …
Devamını oku »Somon ve Mantarlı Tart
Malzemeler 4 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı soğuk su 200 gr somon fileto (ince dilimlenmiş) 1 paket mantar (küp doğranmış) 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1\2 çay kaşığı karanfil 1\2 çay kaşığı muskat 1\2 çay bardağı krema 1 çay bardağı eski kaşar (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı Somon ve Mantarlı …
Devamını oku »Erişteli Yoğurt Çorbası
Malzemesi • 1 su bardağı erişte • 2 su bardağı süzme yoğurt • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın sarısı • Tereyağı • Tuz, pul biber, nane • Yeteri kadar et suyu Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi: Tencerede et suyu ve erişteyi kaynatın. Yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. Çorba suyundan alıştırarak çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ardından tuz …
Devamını oku »Ton Balıklı Salata
Malzemeler 1 orta boy göbek salata 1 kutu konserve ton balığı 1 Kase Yoğurt 1 domates 1 salatalık 1/2 demet taze soğan tuz karabiber Mısır Ton Balıklı Salata Tarifi; İyice yıkanmış göbek salata ince ince doğranır. Domates, salatalık ve taze soğan ince doğranır. Ton balığının yağı ve suyu süzülür. Derin bir kâsede yoğurt ilave edilip iyice karıştırılır. En üstü mısır …
Devamını oku »