Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 277)

Tarifler

Selbaç

Malzemeler: + 1 kilo kemiksiz kuzu eti + 15-20 adet arpacık soğanı + Yarım çay kaşığı safran + 2 tatlı kaşığı bal + 1 çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı Selbaç Tarifi : Kemiksiz kuşbaşı kuzu etini çok az sıcak suda bekletin. Daha sonra bir tencereye 1 çay bardağı karışımlı yağı koyup arpacık soğanı ve eti koyduktan sonra hafif soteleyin. Ete …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası

Malzemeler 1 su bardağı hazır mantı 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber, nane 5-6 su bardağı tavuk suyu Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası Tarifi: Biber ve domatesleri küp küp doğrayın. Orta ateşte ve tencereye koyduğunuz az yağda bunları kavurun. Tavuk suyunu ve haşlanmış mercimekleri …

Devamını oku »

Elmalı Kurabiye

Malzemesi • 3 su bardağı un • 250 gram paket margarin • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 kahve kaşığı kabartma tozu • 1 kahve fincanı pudra şekeri • Yarım paket vanilya Harcı İçin: • 4 adet elma • 1 çay bardağı şeker • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 avuç ceviz içi Elmalı Kurabiye Tarifi: Hamuru için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler 300 gram taze veya konserve kuşkonmaz 1 adet soğan 2 su bardağı light süt 2 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı light yoğurt 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kepekli un Tuz, karabiber Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazlar taze ise ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın, konserve kuşkonmaz ise suyunu süzüp doğrayın. Kuru soğanı …

Devamını oku »

Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile

Malzemeler 200 gram bonfile 8 gram kabak 8 gram renkli  biberler 5 gram pesto sos 8 gram tane hardal 15 gram arpacık soğan 10 gram esmer şeker 8 gram krema 10 gram tane biber 10 gram demiglass 5 gram taze soğan 5 gram tuz 5cl. sıvı yağ Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile Tarifi: Bonfileyi tane hardal ile marine edip, ızgarada …

Devamını oku »

Mercimekli Mantı Aşı

Malzemesi: Mantı malzemesi: 1 adet yumurta 2 su bardağı un 200 gram orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç malzemesi: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Mercimekli …

Devamını oku »

Yoğurtlu Bulgur Salatası

Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 5 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi: Bulguru yıkayıp süzün, üzerine 2 bardak yoğurt döküp bulgur şişinceye kadar 3-4 saat bekletin, taze soğanları, maydanozları temizleyip ince ince doğrayın, harmanlayın. Bulguru, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın, şekilli ve derin …

Devamını oku »

Hamsili Pilav

Malzemeler: ½ kg hamsi 1 su bardağı pirinç 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta boy soğan 2 tatlı kaşığı kuş üzümü 2 tatlı kaşığı fıstık 1 su bardağı su 1 çay kaşığı şeker yenibahar karabiber kırmızı toz biber tuz Hamsili Pilav Tarifi: Tuzlu ve sıcak suda yarım saat beklettiğiniz pirinçleri yıkayıp, süzün. Tencereye koyduğunuz sıvıyağda pembeleşene kadar çam fıstıklarını …

Devamını oku »

Somon Balığı Izgara

Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …

Devamını oku »

Minik Tartlar

Malzemesi Hamuru için: • 125 gram margarin • 3 çorba kaşığı şeker • Kabartma tozu • 350 gram un İç harcı: • 1 bardak süt • Yarım kaşık un • Yarım kaşık nişasta Minik Tartlar Tarifi: Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. 15 dakika hamuru dinlendirin. Yağladığınız minik tart kalıplarına hamuru yerleştirip,175 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. İç harcı için; …

Devamını oku »