Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Haşhaşlı Şekerpare

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Haşhaşlı Şekerpare

Malzemesi

• 250 gram un • 70 gram pudra şekeri
• 1 adet yumurta • 120 gram margarin
• 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık
• 20 gram irmik • 10 gram kakao
• Biraz vanilya
Şerbet İçin:
• 1 litre su • 1 kilo şeker
• Yarım limon
Yuvarlak Topları Batırmak İçin:
• 250 gram haşhaş
• 500 gram süt

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi:
Şerbet İçin: Su ile şekeri bir arada ocakta kaynatın.
İçine 1 adet bütün limon sıkın ve dinlenmeye bırakın.
Haşhaş ve süt hariç diğer tüm malzemeyi unun içine
katarak bir hamur yoğurun. Sonra hamuru yuvarlayarak
tepsilere dizin. Soğuması ve dinlenmesi için 45
dakika dolapta bekletin. Dinlenen bu topları, kabın
içerisine koyduğunuz sütün içerisine koyarak üzerlerini
haşhaşla kaplayın. Fırın tepsilerine dizerek, 160
dereceye ayarlı hararetli fırında maksimum 40 dakika
kadar pişirin. Üzerine sıcak şerbet dökün.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Piyaz

Next Post

Penne Pollo

Yemek Zevki Editör

Next Post
Penne Pollo

Penne Pollo

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki