Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 278)

Tarifler

Çikolatalı ve Bademli Tart

Malzemeler: • 6 adet yumurtanın beyazı • 175 gram şeker • 200 gram badem içi • 200 gram süt • 10 gram glütensiz un • 260 gram bitter kuvertür çikolata • 85 gram tereyağı • 10 adet yumurtanın sarısı Çikolatalı ve Bademli Tart Tarifi : Yumurta beyazını çırpıp, köpük haline getirin. Yavaş yavaş 150 gram şeker ekleyin. Bademleri doğrayıp ufaltın ve …

Devamını oku »

Kavala Kurabiyesi

Malzemesi • 1 su bardağı un • Yarım su bardağı bütün kavrulmuş kırık badem • 5 yemek kaşığı tereyağı • 4 yemek kaşığı pudra şekeri • 1 adet yumurta akı • Yarım paket vanilya • 1 çay kaşığı kabartma tozu • Süslemek için pudra şekeri Kavala Kurabiyesi Tarifi: Bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Soğuyan …

Devamını oku »

Pastırmalı Tavuk Butları

Malzemeler 4 adet tavuk but 8 dilim pastırma Yarım demet maydanoz 2-3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 adet limon kabuğu rendesi 3-4 dal taze yeşil soğan 3 adet domates 1 çorba kaşığı kekik, biberiye ve ada çayı karışımı Pastırmalı Tavuk Butları Tarifi: Maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Büyük bir kaseye zeytinyağını, maydanozu, sarımsağı, limon suyunu, limon …

Devamını oku »

Zeytinli Yoncalar

Malzemeler 150 gram margarin 1 kahve fincanı kaşar rendesi 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı su 1 kahve kaşığı kabartma tozu 1 kahve kaşığı tuz 1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin Aldığı kadar un Kırmızı pul biber Zeytinli Yoncalar Tarifi: Yumurtaların sarısının birini ayırın. Oda ısısında yumuşamış margarine, yumurtaları, tuz, su, kaşar peyniri rendesini katıp, iyice karıştırın. Yavaş yavaş un ilave …

Devamını oku »

Renkli Makaronlar

Malzemesi • 150 gram pudra şekeri • 150 gram toz badem • 130 gram toz şeker • 60 gram su • 110 gram yumurta akı Makoron İç Kreması: • 100 gram bitter ya da fildişi kuvertür çikolata • 200 gram krema Renkli Makaronlar Tarifi: Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin (Renkli yapmak için gıda boyası ekleyin). Benmari usulü ile …

Devamını oku »

Kadayıflı Tavuk Sote

Malzemesi: 500 gram tavukgöğsü 2 adet kırmızıbiber 2 adet yeşilbiber 1 adet domates Sarımsak 1 adet soğan Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 200 gram tel kadayıf 1 çay kaşığı salça Kadayıflı Tavuk Sote Tarifi: Tavukgöğsünü kuşbaşı gibi doğrayın. Kendi suyuyla pişirin. Suyunu çektikten sonra içine soğanı, sarımsağı, domatesi, biberleri, yağı, tuzu, karabiberi, kimyon ve …

Devamını oku »

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

Malzemeler 2 su bardağı kuru börülce 250 gram taze bamya 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 5 adet orta boy domates Yeteri kadar tuz Çeyrek kahve fincanı limon suyu Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı) Tarifi: Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün. Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol …

Devamını oku »

Çikolatalı Kup

Malzemesi • 1 litre süt • 3 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı toz şeker • 3 adet yumurta • Vanilya • 200 gram labne peyniri • 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı Çikolata kreması için: • 250 gram bitter kuvertür • 250 gram süt kreması Çikolatalı Kup Tarifi: Süt, un, yumurta ve şekeri iyice karıştırıp ocağa koyun. Muhallebi kıvamına …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemeler:  – 5 adet domates – 1 yemek kaşığı margarin – 1 yemek kaşığı un – 1 bardak süt – 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Domates Çorbası Tarifi : Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Yavaşça sütü ilave edin. 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kabukları soyulmuş domatesleri …

Devamını oku »

Fener Kavurma

Malzemesi: 800 gram fener balığı 1 adet büyük boy kuru soğan 3 adet sivri biber 4 tane kültür mantarı 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 adet orta boy domates Fener Kavurma Tarifi: Fener balığını ufak ufak doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile …

Devamını oku »