Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Yeşil Mercimekli İçli Köfte

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tarifler
463 30
1
Yeşil Mercimekli İçli Köfte

Yeşil Mercimekli İçli Köfte

740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:+ 150 gram ince bulgur

+ 40 gram irmik

+ 1 çorba kaşığı tam buğday unu

+ 1 adet patates

+ 100 gram yeşil mercimek

+ 50 gram ceviz

+ 1 adet kuru soğan

+ 1 demet maydanoz

+ 1 demet dereotu

+ 1 tatlı kaşığı biber salçası

+ 1 adet olgun domates

+ Tuz, karabiber

+ 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeşil Mercimekli İçli Köfte Tarifi;

Önce bulgur ve irmiği az sıcak suda ıslatıp şişmesini sağlayın.  Sonra içine haşlanmış patates ve unu ekleyip güzelce yoğurun.  İçi için; soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında hafif renk almasını sağlayın.  Sonra kırılmış cevizleri ve yeşil mercimeği ekleyip, biber salçası domates ve baharatlarını da ekledikten sonra, biraz suyla ağır ateşte mercimekler pişene kadar kaynatın. Sonra süzdürüp yapmış olduğunuz bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, içine mercimekli harçtan doldurun.  Kaynayan suda 5 dakika haşladıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Fas’ın Sebze Salatası

Next Post

Mercimekli Enginar Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mercimekli Enginar Çorbası

Mercimekli Enginar Çorbası

Comments 1

  1. Oprema says:
    14 yıl ago

    Patlıcanların çiğ oaralk konulması ilginç..Et et olmuyor demek ki, bu kadar lezzetli olduğuna göre:) Değişik bir tarifmiş arkadaşım, ellerine sağlık. Bu arada, elbette, zeytinyağlı soğuk yenir ve bir gece dolapta eskimesinde fayda vardır, aynı fikirdeyiz kesinlikle:)) Toygan'dan selamını aldım, sağol..

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki